zingeving, maandbericht oktober 2020

Zeg zou eerlijk, als je dit koppie ziet als je ’s morgens wakker wordt dan heb je toch direct zin in de dag? Zij is altijd blij en vol goede zin. Zij is ons nieuwe gezinslid en brengt ons zoveel.
Ik hoop dat jullie, ondanks de onrust en toch wel vervreemdende situatie, zin kunnen blijven vinden. Zin in de dag, zin om dingen te ondernemen en zin om goed voor jezelf en je naasten te zorgen.

Het is herfst. De periode van het jaar waarin de natuur ons zulke prachtige kleuren cadeau doet. De periode dat we mogen loslaten, zoals de boom loslaat wat niet meer dient. Om de (goede) zin erin te houden is ‘loslaten’ geen gek idee. Althans, voor mij werkt dat. Ik kijk niet naar elk journaal of elk praatprogramma. Ik doe mijn eigen dingen, ga geregeld naar het strand, het park of het bos (met deze knapperd hierboven uiteraard) en ik probeer goed in contact te blijven met de lieverds in mijn leven.

Maar wat nou als je jouw zin een beetje kwijt bent?

Successen uit het verleden kunnen ‘garanties’ bieden voor de toekomst. Ga die dingen doen waarvan je weet dat je er blij van wordt. Je weet dat omdat je er eerder ook blij van werd.
Wat geeft jou energie? Wat tovert die lach op jouw gezicht? Maak desnoods een lijstje en neem je voor om de dingen die erop staan vaker te doen.
Mijn lijstje ziet er (voor nu) zo uit:


Ik ben een ‘luchtofiel’. Ik kan enorm genieten van mooie luchten. Strak blauw, met donderwolken, schapenwolkjes, vederwolken of met die mooie roze gloed…..Ik vind ze allemaal prachtig. Het kijken (en fotograferen) van die luchten maakt me blij en geeft me goede zin!


Dat geldt ook voor de maan en de sterren….vooral de volle maan, zo mooi! De kracht van de maan gaan we overigens volgende maand ook weer gebruiken voor de detox (zie verderop)

De natuur maakt me blij. Heerlijk struinen in het park, het bos of door de duinen, en tegenwoordig met die knapperd hierboven. Zij maakt me overigens ook heel blij. Oh en regenbogen…… maken mij ook blij.

Ik word ook blij van een latte met havermelk. Een echte traktatie!


En etherische oliën natuurlijk! Die maken me ook blij. En vooral ook als ik andere mensen er mee kan helpen en blij maken. Ik gebruik en diffuse mijn oliën elke dag.  Citrusoliën zijn verblijdende oliën. Ik zal er verderop nog iets over vertellen.

En natuurlijk word ik van nog veel meer blij, van mijn gezin, mijn familie, een avondje met een vriendin, een boek lezen in de tuin.
Ik neem me voor al deze dingen vaker te doen!  Om de goede zin erin te houden.
Wat ga jij vaker doen?

 

Zin om goed voor jezelf te zorgen?

De Cleanse & Restore is bij uitstek een periode waarin je goed voor jezelf en je lijf zorgt. Mij geeft het altijd goede zin! Na een detoxkuur verzet ik vaak bergen en ben ik gemotiveerd om nog meer bergen te verzetten.

Op 1 november, start ik met een 30 dagen detox, samen met mijn team Obi Ike. En natuurlijk met IEDEREEN die mee wil doen. We gaan de kracht van de maan gebruiken, daarom starten we net na de volle maan van 31 oktober. Met afnemende maan is het voor je lijf gemakkelijker om los te laten.

Met de 30 dagen detox volgen we ons dagelijkse gezonde eetpatroon, zonder snoep, koek, suiker en alcohol. We eten gezond en voedzaam, maar lijnen niet. Daarnaast keren we wat vaker naar binnen en zoeken de rust op. We nemen bijvoorbeeld een bad met magnesium en een ontgiftende olie, wandelen een stukje door de natuur,  lezen een boek of luisteren naar mooie meditatieve oefeningen.
Wil jij ook meedoen?  Ben je benieuwd naar de ondersteuning van etherische oliën bij de detox? Kijk dan eens in onderstaande link wat je nodig hebt. Als je wel mee wilt doen maar nog niet ‘volledig’, dan kan je ook starten met alleen de Lemon- en de Zendocrine olie aangevuld met de voedingssupplementen van de Lifelong Vitality. Check voor de reinigende en ontgiftende Zendocrine olie mijn  maandbrief september 2019
Tijdens de 30 dagen krijg je tips, recepten en leuke oefeningen van ons via een app groep. Zie voor het detoxschema: 30 dagen Cleanse & Restore

 

 

De online basisworkshops over de heilzame werking van de oliën hebben de komende weken een break. Deze workshops starten weer op woensdag 28 oktober om 20.00 en vanaf dan weer iedere woensdagavond om 20.00 uur.
Naast de basisworkshops bied ik met mijn team voor iedereen die al etherische oliën gebruikt een gratis continu programma aan van acht verschillende thema’s. Elke dinsdagavond om 20.00 uur, online.
Stuur me een mailtje, info@brendaakoma.nl , als je wilt deelnemen aan een basisworkshop of een themaworkshop (dan stuur ik je het programma en de links) We behandelen de volgende thema’s:

1. Je hebt je oliën in huis en wat nu? (27 okt.)
2. Voeding & supplementen  (27 okt.)
3. Toxisch-vrij leven  (03 nov.)
4. Oliën voor elke leeftijd  (10 nov.)
5. Huid & Gezichtsverzorging (17 nov.)
6. Stress, slaap & emoties (24 nov.)
7.  Gezondheid van vrouwen & hormonen  (01 dec.)
8. Oliën tegen pijn 13 okt.

Voor belangstellenden kunnen we ook workshops verzorgen over: baby’s en jonge kinderen en massage en over etherische oliën en dieren.

 

 

Klik hier voor de beschrijving van de  oktober aanbiedingen

Jasmine touch licht ik er even uit. Je krijgt hier 10 % korting op deze maand. Jasmine past goed in het thema van deze maand. Deze olie brengt je verborgen passie weer naar boven. De olie verheft de stemming en hij ondersteunt je om vol goede zin aan de dag te beginnen.

Citrusoliën…… dōTERRA heeft er heel wat. Dit is nog maar een kleine greep.
Citrusoliën zijn verblijdende oliën. Als je ze diffused krijg je instant zin in de dag en zin om aan de slag te gaan. Deze oliën zijn dus krachtige dagstarters. Ze geven motivatie en ondersteunen ons om weer in verbinding te komen met de magie van het leven en het voelen van de sprankeling in elke dag!

 

Over zin gesproken….

Ben jij enthousiast over de oliën? Heb je een eigen praktijk of wil je graag iets voor jezelf beginnen? Heb je zin om gemotiveerd en gefocust te werken, alleen maar ook samen? Heb jij zin om ons team te versterken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Neem vrijblijvend contact met me op dan drinken we een latte, difussen we een olie en wisselen we ideeën uit. Wie weet waar dat toe leidt?

De zin van het leven ben je zelf.
~ Jules Deelder

Houd de moed en de zin erin, heb een mooie maand x Brenda

 

*Ik heb de titel van deze maandbrief veranderd i.v.m. spam