veerkracht, maandbericht november 2020

We zijn alweer bijna aan het eind van het jaar. Nooit eerder waren de decemberlichtjes er zo vroeg. Bij ons is de halve straat al met kerstlichtjes versierd. We hebben behoefte aan gezelligheid en warmte na een jaar vol uitdagingen. Het getuigt van veerkracht om dit zelf te creëren. Omdat warmte en gezelligheid in deze tijd minder vanzelfsprekend zijn terwijl we er des te meer behoefte aan hebben. Veerkracht is het vermogen om mogelijkheden in en buiten jezelf aan te boren om met een probleem te dealen. Om te roeien met de riemen die je hebt. Veerkracht heeft te maken met souplesse, lenigheid en vitaliteit. Je bent als het ware in staat om terug te veren naar jouw ‘zijn’ voordat de uitdaging er was.

Veerkrachtige mensen zijn in staat om door te gaan, wat er ook gebeurt. Ze kunnen buiten de box denken of langs het probleem heen navigeren. Mensen met veel veerkracht zijn in staat problemen in een breder perspectief te plaatsen en hebben vaak positievere gedachtes. Veerkrachtige mensen komen vaak zelfs sterker uit situaties die hen uitdagen.

De 2020 uitdagingen. Ik geloof dat ik er mee heb leren dealen. En ja… het vergt souplesse, mentale lenigheid en aanpassingsvermogen. Het thuiswerken bezorgde me die beruchte C-kilo’s. Geen reisbewegingen meer, minder fietsen, minder trappen op kantoor. Die kilo’s ben ik nu te lijf. Zoals elk najaar met de dōTERRA Cleanse & Restore (detox) èn met minimaal 10.000 stappen per dag. Elke dag minimaal een uur lopen, voor het werk en/of tijdens lunchtijd. Afspreken met vriendinnen doe ik wat vaker buiten, dat soort dingen.
Mijn veerkracht is zo nu en dan op de proef gesteld. Maar hey, het gaat best goed en ik denk dat dat lopen daar zeker een rol in speelt.
Hoe veerkrachtig voel jij je? Wordt jouw veerkracht ook af en toe op de proef gesteld?
Het goede nieuws is dat je je veerkracht kunt trainen. Oefening baart kunst.

Hoe doe je dat dan, je veerkracht trainen?

Beweeg!
Door elke dag te wandelen ondersteun je je fysieke en mentale gezondheid. Wandelen houdt je hersenen gezond, helpt je te onthaasten, verbetert je creativiteit en geeft energie. Met andere woorden, wandelen draagt bij aan het ontwikkelen van meer veerkracht. Tip: download de ‘ommetje-app’. De ommetje app is een initiatief van de hersenstichting en ontwikkeld met hoogleraar neuropsychologie  Erik Scherder. Na elke wandeling geeft Erik je een interessant hersenweetje. Je kan zelfs met vrienden, collega’s of familie een wandelcompetitie organiseren met de app.
Vandaag ontving ik na mijn wandeling het volgende ‘weetje’: ‘Wandelen is goed voor je humeur! Door beweging komen er bepaalde stoffen vrij in de hersenen, zoals serotonine. Serotonine wordt ook wel het gelukshormoon genoemd, omdat het voor een goede stemming zorgt’
Lees meer via: https://www.hersenstichting.nl/ommetje/

‘Elk nadeel heb se voordeel’ (Cruijff)
Einstein zei het anders ‘In het hart van elke moeilijkheid ligt een kans’. Denk buiten de box. Wat heeft de nadelige situatie jou eventueel voor positiefs te bieden? Ik heb bijvoorbeeld onze droom om een puppy op te voeden waar kunnen maken (still in progress). En half Nederland heeft zijn tuin gepimpt.

Doe dingen waar je blij van wordt. Weet je niet waar je blij van wordt? Zet hulpbronnen in! De mensen om je heen kunnen je vast helpen. Zij kennen jou.

Praat, klets, blaas stoom af!
Praat over dat wat er in je koppie omgaat. Deel je ervaring. Hoor ook hoe het anderen vergaat.

En….komt ie weer. Oefen met ‘gronden’.
Ik hou van de duinen en het helmgras dat er groeit. Ik ben er zelfs een beetje verliefd op. Het helmgras symboliseert kracht voor mij. Het helmgras heeft stevige wortels, zodat het, het zand van de duinen vast kan houden. Het gras zelf, beweegt mee met de wind. Door zelf geregeld te gronden, voetjes op de grond, stromen, loslaten… help je jezelf om ook mee te bewegen en veerkrachtig te zijn.

Zorg goed voor jezelf!
Eet gezond, leef gezond. Het liefst zo veel mogelijk toxisch vrij! Schoonmaken, smeren, wassen en poetsen: met dōTERRA natuurlijk!
Vorige maand kondigde ik onze 30 dagen detox aan, per 1 november. We zijn dus nu over de helft. De detox geeft veel energie. Ik merk dat het niet alleen mijn lijf van binnen schoonmaakt, ook mijn huis moest eraan geloven afgelopen weekend. Geen 10.000 maar 20.000 stappen per dag.
Gezond leven draagt absoluut bij aan veerkracht!

Lime schenkt de ziel levenslust en ondersteunt je als het leven je ontmoedigt. Lime helpt je de moed en veerkracht te vinden om ‘om te denken’ en  de onwenselijke situatie te keren door te denken in mogelijkheden. Lime geeft jouw hart de kracht om weer licht & ruimte toe te laten en ontmoediging en negatieve gedachten los te laten.

Klik hier voor de november aanbiedingen

Iedere woensdagavond om 20.00 uur een online workshop over de heilzame werking van etherische oliën. Gun jij je vriendin, collega, zus, tante of neef ook een kennismaking met de oliën? Nodig ze gerust uit voor een workshop. Aanmelden met een mailtje is wenselijk. Log vervolgens op woensdagavond om 20.00 uur in op:
workshop etherische oliën zoomlink

Heb jij een eigen account? Of wil je je inschrijven? Dan ben je van harte welkom bij onze thema-trainingen over de oliën. Hier leer je hoe je stapje voor stapje de toxische stoffen uit je leven kunt weren.
Laat me weten als je interesse hebt.

december gifts

Voor de decembermaand (en voor daarna) hebben we mooie difusser-sieraden die je bij ons kan bestellen. Elk sieraad (armband, ketting of oorbellen) heeft lavakralen waar je jouw favoriete olie op kan druppelen zodat je de geur de hele dag met je meedraagt (en ruikt)

‘In het hart van elke moeilijkheid ligt een kans’. ~ Albert Einstein ~

Heb een mooie maand! xx Brenda