van verwarring en verdriet naar balans en eigen regie en kracht

Begin 2016 bevond ik me in een situatie die een knoop in mijn maag legde. De droombaan die ik had, als manager in de jeugdhulpverlening hield op te bestaan. Net als veel andere organisaties, besloot de organisatie waar ik werkte dat het werk ook zonder leidinggevenden gedaan kon worden, sterker nog, dat het zonder leidinggevende beter gedaan kon worden. Wat had ik dan al die tijd gedaan? Was dat allemaal niet nuttig geweest?  Van verwarring leidde dit naar verdriet en zelfs even naar “de hakken in het zand”.  Kortom, ik verloor het contact met mijn eigen kracht, met wat ik van binnen wist wat ik kon en wilde. Ik raakte uit balans.

AromaTouch

In 2015 had ik al kennis gemaakt met de etherische oliën van dōTERRA. De oliën èn loopbaancoaching hielpen me toen ik zelf uit balans was om weer contact te maken met mijn eigen potentie, hielpen mij te zien dat waar deuren sluiten, andere deuren opengaan.

In oktober 2016 behaalde ik mijn certificaat om AromaTouch-behandelingen te mogen geven. Ik had al diverse coachingstrainingen gevolgd en coachte als manager de medewerkers in de organisatie waar ik werkte. Met deze nieuwe bagage in mijn rugzak, die al aardig wat bagage had, kon ik eind 2016 een mooie stap maken  richting nieuwe deuren die open stonden.

Akoma

Mijn naam is Brenda Akoma. Mijn praktijk bestaat sinds eind 2016. Daarnaast startte ik begin 2017 ook aan een nieuwe baan als mobiliteitsmanager. Ontwikkeling & groei, het heeft me zo geholpen om energieker, blijer en krachtiger in het leven te staan.

loopbaancoaching, wat zit er in mijn rugzak?

Ik ben HBO opgeleid (jeugdwelzijnswerk) en heb verschillende coachingsopleidingen gevolgd.  Ongeveer twintig jaar geleden heb ik de basis- en de healing trainingen van de opleiding ‘Intuïtieve Ontwikkeling’ bij het Centrum Voor Leven en Intuïtie gevolgd.

Mijn meest recente opleidingen zijn de opleiding authentiek coachen (FRAME, 2017), progressie gerichte loopbaancoaching  (NOAM, 2018),  e-coaching en de post HBO-opleiding tot loopbaancoach (Vista Nova, 2018 en 2019) en stress- en burn-out coach volgens de CSR methode (2022). Verder ben ik TMA (Talent Motivation Analyse) gecertificeerd (2022).

Daarnaast heb ik een aromatherapie opleiding gevolgd (diploma behaald) en ben ik gecertificeerd dōTERRA ® Essential Oil Specialist. Ook heb ik verschillende trainingen gevolgd op het gebied van behandelingen met etherische olie (AromaTouch™ behandelingen en Symphony of the Cells behandelingen) en ben ik gecertificeerd om Access Bars® behandelingen te geven.

Ik vind het belangrijk om te blijven ontwikkelen en in balans te blijven. Om die reden doe ik geregeld bijscholingen om mijn professionaliteit te waarborgen en onderga ik met regelmaat zelf ook een AromaTouch™- of Access Bars® behandeling. Ook neem ik deel aan een intervisiegroep met coaches en (bedrijfs)trainers.

Als moeder van twee grote puberzonen, als vrouw van, als collega, als medewerker en als leidinggevende, weet ik voor welke uitdagingen je kunt komen te staan in het leven. Waarbij ik het moederschap misschien ng wel de meest uitdagende ‘functie’ vind. Ook weet ik dat het niet altijd gemakkelijk is om in contact te blijven staan met je eigen potentie. Er kunnen dingen gebeuren met je of om je heen die je raken, waar je je zorgen over maakt, die je soms niet begrijpt en die je uit balans brengen en die je van jezelf kunnen doen verwijderen.

in ontspanning jezelf ontmoeten

Mijn passie is jou te ondersteunen om vanuit ontspanning de ontmoeting met jezelf weer aan te gaan zodat je jouw zelfhelende vermogen weer aan kan spreken of dit nu fysiek, emotioneel of mentaal is. Ontspanning geeft ruimte en maakt vaak dat je situaties (weer) vanuit een ander perspectief kunt voelen en zien. Het leven wordt weer luchtiger, makkelijker en vrolijker. Vanuit ontspanning is het gemakkelijker weer bij de bron te komen waar oplossingen liggen. Op coachgebied doe ik dat voornamelijk op het gebied van loopbaancoaching maar aan veel loopbaanvraagstukken liggen ook levensvragen, vragen over je persoonlijke levensmissie ten grondslag. Ik bied daarom ook levenscoaching of met een Engels woord lifecoaching  aan in mijn praktijk.