groen, maandbericht juli 2020

Juli alweer!

We zijn aan de tweede helft van het jaar begonnen. De eerste helft zal ons waarschijnlijk altijd bijblijven. Ik wens dat we de goede dingen zullen onthouden!
Niet alleen de tijd vliegt, ook het groen in de natuur om ons heen ‘vliegt’ de lucht in.

Groen is een thema dat de afgelopen dagen steeds door mijn hoofd speelt. Voor een foto-opdracht van deze week mocht ik ‘groen’ fotograferen. De kleur past goed in deze tijd. Door de regen van de afgelopen tijd, vandaag is het weer zo’n dag, kleurt de wereld om ons heen een stukje groener. En doordat we de afgelopen maanden de wereld wat minder vervuild hebben, is de wereld ook daadwerkelijk een beetje schoner geworden. Groener!

Bijna aan de rand van  mijn achtertuin is op 1 juli een prachtig natuur- en recreatiegebied geopend voor publiek. Nederlands bekendste boswachter, Arjen Postma, geeft ons een digitale rondleiding, supercool. We kunnen naar hartenlust gaan wandelen tussen al dat groen en het wordt alleen maar mooier. Ik heb er zin in.

Het zal jullie niet verbazen maar ook dōTERRA streeft met haar producten naar een zo groen mogelijke wereld zonder toxische stoffen in haar producten. Met de producten kunnen we smeren, diffusen, wassen, schoonmaken en onszelf verzorgen op een meukvrije manier. Niet alleen ademen, smeren of eten & drinken we zelf geen toxische stoffen, we zorgen ook dat er geen chemische/toxische stoffen in ons afvalwater terecht komen.

Met mijn team, Obi Ike, hebben we de afgelopen periode gewerkt aan een trainingsprogramma, dat iedereen met een dōTERRA account mag volgen. Acht thema’s komen aan de orde over hoe we, met de oliën en andere producten van dōTERRA, groener kunnen gaan leven en onze voetafdruk kunnen beperken. De trainingen zullen iedere acht weken herhaald worden. Verder in de maandbrief lees je welke thema’s we behandelen.

Wil jij ook groener leven?

Een groene leefomgeving heeft een positief effect op onze gezondheid. Uit onderzoeken blijkt dat groen ontstresst, uitnodigt tot bewegen, een gezonde ontwikkeling van kinderen bevordert en sociale contacten stimuleert, wow!
Er wordt voor steeds meer specifieke klachten en ziektebeelden aangetoond dat groen gezonde effecten heeft Ik las een artikel op nu.nl
hierover! Wat ben ik blij met ‘mijn’ recreatiegebied achter ons huis!

Normaliter geef ik op deze plaats tips over hoe je bijvoorbeeld lichter kan leven, geduld kan betrachten, hoop kunt houden, hoe je kunt stralen of ‘de bezem erdoor kunt halen’.
Over hoe je groener kunt leven, als je dat wilt, bestaan al veel blogs en tips. Ik denk niet dat ik veel nieuws toe te voegen heb, behalve……

Ga geregeld lekker de natuur in!
Eet/drink groen
Check welke mogelijkheden er zijn om je voetafdruk te verkleinen door het gebruik van natuurlijke producten.
Leef een dōTERRA lifestyle!

Groene smoothie

Wat heb je nodig?
  • Ca. 200 gram biologische (diepvries) boerenkool
  • Een banaan
  • Handje rood fruit naar keuze (mag ook diepvries)
  • 2 à 3 kopjes water
  • 2 druppels Wild Orange olie
Wat moet je doen?
  • Alles bij elkaar in de blender en blenden maar!
Enjoy!

Green Mandarin

One of my old time favorites. Ik denk dat hij al wel eens de revue gepasseerd is maar deze maand past hij weer in het thema, green!

De etherische olie van de Green Mandarin wordt geperst uit de ongerijpte vrucht van de mandarijnboom. Naast talloze fysieke heilzame eigenschappen heeft de Green Mandarin mooie, heilzame eigenschappen voor de ziel. We dragen allemaal het verleden in ons mee. Ervaringen uit het verleden kunnen een grote impact hebben op hoe wij nu reageren en hoe ons gedrag is. Al vroeg in het leven leren we ons aanpassen. Dat is ook nodig om in de maatschappij te kunnen zijn, maar het drijft je ook af van wie jij bent.
De Green Mandarin helpt je om terug te keren naar je authentieke zelf. De olie helpt je om je te verbinden met je innerlijk kind dat een open hart had en zonder vrees was.

De online basisworkshops over de heilzame werking van de oliën op woensdagavond om 20.00 uur blijven gewoon doorgang vinden. Daarnaast bied ik met mijn team, Obi Ike, voor iedereen die al etherische oliën gebruikt een gratis continu programma, wellness trainingen aan met acht verschillende thema’s. Elke dinsdagavond om 20.00 uur, online.
Stuur me een mailtje, info@brendaakoma.nl, als je wilt deelnemen aan een basisworkshop of een wellnesstraining (dan stuur ik je het programma en de links) In de wellnesstrainingen behandelen we de volgende thema’s:

1. Je hebt je oliën in huis en wat nu? (28 juli)
2. Voeding & supplementen (7 juli)
3. Toxisch-vrij leven (14 juli)
4. Oliën voor elke leeftijd (21 juli)
5. Huid & Gezichtsverzorging (28 juli)
6. Stress, slaap & emoties (4 aug.)
7.  Gezondheid van vrouwen & hormonen (11 aug.)
8. Oliën tegen pijn (18 aug.)

Voor belangstellenden kunnen we ook wellness trainingen verzorgen over: baby’s en jonge kinderen en massage en over etherische oliën en dieren.
Kijk hier voor de juli aanbiedingen
Heb een mooie, groene maand, Brenda xx