vertrouwen, maandbericht februari 2019

Het is alweer februari. 2019 heeft alweer een maand ervaring & vertrouwen opgebouwd. De natuur is nog naar binnen gericht, geen blaadjes aan de bomen, geen bloemen. De natuur neemt rust en bereidt zich voor om straks vol vertrouwen weer tot bloei te komen.
Na een mooie maar drukke en hectische decembermaand heb ik in januari het voorbeeld van de natuur gevolgd en heb ik mijn rust genomen en me terug getrokken. Ik hou van cocoonen en heb het ook nodig om zo nu en dan naar binnen te keren om, net als de natuur, weer bij mijn eigen kracht en vertrouwente kunnen komen.
En wat een kracht ineens op 21 januari.
De eerste volle maan in het jaar. Wow! Met die mooie bloedmaan mochten wij onze intentie voor 2019 neerzetten, de intentie vanuit ons hart.

Ik heb de rode maan mogen aanschouwen vanuit het bed van mijn zoon. Daar was hij nou eenmaal het beste te zien. Mijn zoon sliep lekker door. Wat een mooi moment en wat een prachtige energie. Ik kan het eigenlijk bijna niet beschrijven maar ik voelde een enorm gemak, vertrouwen, liefde en blijdschap toen ik daar zo lag te kijken en ik was heel erg wakker.
Mijn intentie: helderheid, blijheid, liefde en gemak! Vol vertrouwen ga ik de rest van het jaar in.
Wat heeft jouw hart jou verteld? En durf jij daarop te vertrouwen?

Vertrouwen op je intentie?

De gedachten die je hebt, die je kiest, creëren je toekomst.  Het waarmaken van jouw ideeën, verlangens en dromen begint met het stellen van een intentie. Een intentie stellen geeft focus op wat je wilt, wat jouw bedoeling is. Voelen wat belangrijk voor je is en daarop vertrouwen.  Probeer eens, ’s morgens, bijvoorbeeld als je onder de douche staat, in alle rust en met aandacht voor jezelf een intentie te stellen. Doordat je je meer bewust bent welke richting je op wilt gaan, zal je merken dat je vanzelf in die richting beweegt, dan ontstaat het vertrouwen ook als vanzelf. Heb vertrouwen dat je hiermee vele dromenkunt vangen en leven!

Vertrouwen in je lijf

Je lijf weet veel en je lijf kan veel. Het heeft een natuurlijk zelfhelend vermogen. Door verschillende oorzaken, bijvoorbeeld stress, kan je uit balans raken en kunnen er energieblokkades ontstaan die het zelfhelend vermogen verzwakken. Dan kunnen klachten ontstaan.
Je kan etherische oliën inzetten om je lijf te helpen weer in balans te komen.
In mijn basisworkshops over het gebruik van de etherische oliën vertel ik over welke oliën ingezet kunnen worden voor welke klachten. Maar het blijft maatwerk.Wat voor de één een perfecte olie is voor een bepaalde klacht, is het voor de ander helemaal niet. Voor de één is het diffussen van de olie de oplossing, voor de ander juist het topisch aanbrengen.

In januari heb ik een training gevolgd waarin ik geleerd heb spiertesten te gebruiken om te testen welke oliën heilzaam voor jou kunnen zijn. Ik gebruik hiervoor een aantal technieken uit de kinesiologie. Ik kan testen in welke combinatie, in welke periode, waar en hoeveel je de olie het beste in kan zetten voor jouw klacht. Hoe mooi is dat? Dat je kan vertrouwen op wat jouw lijf weet! Het lichaam liegt niet; het beantwoordt elke vraag. Met de spiertest kan je olie helemaal persoonlijk inzetten.
Ben je benieuwd en/of wil je eens met me sparren over de oplossing voor een klacht? Stuur me gerust een berichtje.

Arborvitae, de olie van (zelf)vertrouwen 

Arborvitea (levensboom) olie helpt je om te vertrouwen op jouw intuïtie, jouw innerlijk weten. De olie helpt je om je behoefte aan controle los te laten en te vertrouwen op wat er is. De olie helpt je  een leven te creëren dat wordt gekenmerkt door vertrouwen op de stroom van overvloed, angst los te laten om te leven volgens jouw zielsbestemming, het leven te leven zoals het voor jou bedoeld is.
Arborvitae helpt je te aarden en in verbinding met je intuïtie te komen en daarop te leren vertrouwen. De olie verbindt je met het grote geheel.

Wat gezegd wordt over Arborvitae: neem een druppel in je hand, wrijf je handen tegen elkaar en houdt je handen in een kommetje voor je neus en adem diep in terwijl je een wens doet. Jouw wens komt uit!
Bij mij is het gelukt 🙂

Brave ™, de olie voor moed en vertrouwen voor kinderen

Ik ben zo blij te kunnen vertellen dat dōTERRA een kids collection met zes oliën voor kinderen heeft, die vanaf februari verkrijgbaar is in Nederland. In februari eenmalig tijdens de SpringTour (bestellen kan bij mij). Later in het jaar kan je, met een eigen account ook zelf bestellen. Heb je geen eigen account? Dan kan het natuurlijk ook bij mij.
De Brave olie is een olie voor kinderen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken, bijvoorbeeld  als ze een nieuwe situatie mee gaan maken. Deze blend is ondersteunend om nieuwe situaties tegemoet te treden Rol de olie op de achterkant van de nek, op de buik of onderbenen om moed en vertrouwente krijgen. De kids kunnen de olie ook gebruiken om de dag met vertrouwen en moed te beginnen.

A tree with strong roots
Laughs in the wind

Heb een mooie februari-maand,

Xxx Brenda