kracht, maandbericht maart 2019

Maart, de derde maand van het jaar alweer. Sinds december zijn de dagen aan het lengen. Deze dagen ontwaakt de natuur meer en meer. En wat een krachtzit er in al dat  ontkiemende groen. De krachtige blaadjes aan de bomen die ontspringen uit de schijnbaar dorre takken en de tere plantjes die met al hun kracht hun steeltjes en blaadjes door de aarde heen duwen. In deze periode ben ik altijd verliefd op de magnoliaboom in mijn tuin. Net als veel van ons verlangt de natuur naar de zon, naar de lente, naar een nieuw begin. Een krachtig nieuw begin. De lente is bij uitstek een periode om met nieuwe plannen te beginnen, net als de natuur. Heb jij vorige maand met die mooie bloedmaan een intentie neergezet? Kun je de kracht van de lente-energie gebruiken om hier verder vorm aan te geven?
Mijn bloedmaanintentie was helderheid, blijheid, liefde en gemak. Het is er allemaal! En het lijkt wel alsof het vanzelf gaat. Dat is het mooie met intenties. Op onbewust niveau gaan ‘ze’ voor je aan de slag. Op onbewust niveau leef je je intenties. Ze bewust neerzetten helpt!

De lente-energie levert bij mij vaak ook schoonmaakkriebels op. Schoonmaak in- en outside.
De inside cleaning is in volle gang. 15 februari ben ik gestart met een detox-prorgamma (Cleanse & Restore) en het voelt heerlijk! Ik doe het twee keer per jaar en elke keer ben ik weer verbaasd hoeveel energie & kracht deze grote schoonmaak van het lijf oplevert. Energie om aan de slag te gaan met frisse ideeën, kracht om door te zetten met de dingen waarvoor ik wel een extra steuntje in de rug kan gebruiken en zelfs zin in het grote outside schoonmaakgebeuren, de ‘voorjaarsschoonmaak’ van mijn huis en (vooral) mijn tuin. Ik kijk er nu al naar uit, een opgeruimd en schoon huis waarin het zo fijn thuiskomen is. En een gezellige fleurige tuin waardoor het voelt alsof je altijd vakantie hebt zodra je thuiskomt. De lente, ik hou er van!

Kracht van je lijf

De Cleanse & Restore. Ook al eten we gezond en hebben we een gezonde leefstijl, we ontkomen er niet aan dat toxische stoffen opgeslagen worden in ons lijf. We hebben te maken met verontreiniging uit het water en de lucht en er zitten kunstmatige kleurstoffen, conserveringsmiddelen, pesticiden, insecticiden en andere gifstoffen in ons voedsel. We drinken misschien af en toe een glas alcohol, gebruiken zeep, make-up, verven ons haar etc. Hiermee wordt ons lijf; onze nieren, darmen, huid, longen en lever belast. De toxische stoffen die we opslaan hebben een negatieve werking op het functioneren van de cellen en organen in ons lijf.
Tijdens de nachtrust vindt het proces van reiniging plaats in ons lijf. Overdag stopt je lichaam met reinigen doordat alle energie naar de spieren, het spijsverteringsstelsel, het zenuwstelsel en andere organen gaat.Genoeg nachtrust hoort dus ook bij een gezonde leefstijl.
Als de belasting van toxische stoffen te hoog is, er dus meer toxische stoffen binnenkomen dan je lichaam kan verwerken, dan hopen deze gifstoffen zich op. Dit belast je lijf en kan leiden tot verzwakking en zelfs tot (chronische) ziekte(s).
De kracht van jouw lijf komt opnieuw tot bloei als je af en toe ontgift om de toxische stoffen af te voeren. dōTERRA heeft een Cleanse & Restore programma van 30 dagen. Mij levert zo’n kuur kracht & energie op en de pijntjes in mijn lijf zijn, sinds ik deze kuur voor de eerste keer deed, voor het grootste deel verdwenen. En ik had echt last van mijn lijf zoals stijfheid en pijn in mijn gewrichten.
Op mijn website kan je meer lezen over het Cleanse & Restore-programma.


Van klacht naar kracht

Is het nog geen lente in jouw hart? Je gevoelsleven maakt soms dezelfde ups en downs door als de natuur. In de winter leven we vaak wat meer binnenshuis dan zomers. We houden dan wel geen winterslaap maar het is best lekker bij de haard met de gordijnen dicht. Ook figuurlijk leven we wat meer ‘binnen’ in onszelf, ‘ons eigen huis’. We hebben hierdoor rust en ruimte om te reflecteren, ‘naar binnen’ te kijken. Dit kan nieuwe inzichten en ideeën opleveren.
Maar de rust van de winterperiode kan, zeker als het wat langer duurt,  ook vervelend aanvoelen. Het naar binnen kijken kan onrust opleveren. Je kan voelen dat je uit balans bent of de verbinding met jouw hartekracht kwijt bent geraakt. Misschien wel omdat de nieuwe inzichten of ideeën jou ‘raken’ of je krijgt ze niet scherp. Of je hebt niet helder hoe jij jouw nieuwe intenties ‘kan leven’.
Je wilt letterlijk en figuurlijk de zon weer terug in je leven.
Wil jij ook weer (lente) kracht in jouw leven en kan je hierbij wel een steuntje in je rug gebruiken?
Dan kan en wil ik jou ondersteunen om weer meer grip te krijgen. Dat kan met een of een paar coachgesprekken of met een traject. Het kan ook door een combinatie van coachgesprekken en aromatherapie. Wil jij plaatsnemen in een van mijn schommelstoeltjes? Neem gerust contact met me op.
Na regen komt zonneschijn en na de winter komt de lente.

De helende kracht van de natuur


Motivate, moedigt aan en motiveert.
Motivate olie heeft een heerlijke warme , zoete sinaasappelgeur met een vleug pepermunt en cardamom.
Motivate is fijn om te gebruiken in de (car)diffuser als je een boost kunt gebruiken, bijvoorbeeld als je iets gaat doen waar je tegenop ziet.
De olie helpt je met vertrouwen, moed en geloof in jezelf aan te gaan waar je tegen opziet en met kracht verder te gaan.
Motivate helpt je als je vastgelopen bent en niet meer op gang kan komen en je motivatie verloren hebt en geeft je de kracht om je eigen aversies en uitdagingen onder de loep te nemen.

Ik gebruik zelf de Motivate als ik iets ga doen wat ik moeilijk vind of als ik graag een bepaald doel wil bereiken. Ik smeer dan Motivate achter mijn oren en op mijn polsen en diffuse het in de auto (als ik toevallig de auto gebruik) of thuis voordat ik weg ga om aan de slag te gaan met mijn uitdaging. Ik zet dan mijn intentie neer en probeer me voor te stellen hoe het proces van het ’tot leven komen’ van mijn intentie eruit zal zien. Wat zie ik mezelf doen? Wie moet, wil of zal ik erbij betrekken? Kortom hoe ziet het pad eruit dat leidt naar een succesvolle afloop. Als ik dit doe ervaar ik een gevoel van rust en gemak. En bovendien het leidt vaak tot ‘het leven van mijn intentie’.

Etherische oliën helpen je om je intenties te versterken. Daarom werkt het zo goed als je een intentie zet met de olie die daarbij past. Als je dus de Motivate gebruikt, maak je contact met de intentie waarvoor je aanmoediging, moed kan gebruiken.
.

k heb d’r zo lang op gewacht
’t Grijs maakte me bang
Dat is over, godzijdank
Want ’t duurde veels te lang
Het is hier zonder jou
Zo kil en grauw
Alles komt tot leven
Lente, ik hou zo veel van jou
~ Anouk ~

Herb een mooie maand!

xx Brenda