volg je eigen poolster, maandbericht december 2020

 

December, de maand van de twinkels, sterren en lichtjes. De sterrenhemel (en de maan natuurlijk), ik hou er van.
In mijn werk als loopbaancoach en in mijn werk met de etherische oliën ondersteun ik mensen hun eigen ster te volgen. In het Engels zeggen ze ‘finding your own North Star’, wat zoiets betekent als ‘let your light shine’. Ik vertaal hem als ‘doe je eigen ding’, ‘volg je eigen kompas’ of ‘volg je hart’. Vind jouw eigen koers.  In het verre verleden vertrouwden mensen al op de poolster (de North Star) om hun weg te vinden. Door de geschiedenis van de poolster als navigatiemiddel is de ster een symbool geworden voor persoonlijke groei. De poolster geeft ons letterlijk richting en helpt ons op koers te blijven.

 

 

En wie kent het verhaal van de drie wijzen uit het Oosten niet? Zij volgden de ster van Bethlehem die hen de weg wees naar de stal waar het kindje Jezus was geboren. De wijzen brachten het kindje Goud, Mirre en Wierook (Frankincense). Zij geloofden dat het kindje hun toekomstige koning was en wilden hem met de cadeaus eren. Dat was hun missie, hun doel en de ster was hun kompas. Wetenschappers gaan er van uit dat de ster van Bethlehem, de poolster was, omdat dit de ster is die het minst beweegt. De term ‘True North’ komt hier vandaan, het ware Noorden, de stip op de horizon of het doel.

Als we onze eigen poolster kunnen vinden dan kan deze dienen als innerlijk kompas. Ons kompas dat onze passie en richting kent en ons helpt koers te houden. Als je jouw ster kent, weet je waar je heen gaat. En als je onderweg verdwaald, kan je altijd de weg terug vinden.

December is voor velen de maand van reflectie. ‘Lig ik nog op koers?’ of  ‘Wil ik een andere koers kiezen?’. ‘Volg ik mijn eigen ster nog?’.

Als ik het jaar mag samenvatten? Het was een ‘raar’ jaar. Een jaar dat ons heeft uitgedaagd. Een jaar waarin het soms lastig was ‘bij onszelf te blijven’. Als je ’s avonds naar de sterrenhemel kijkt dan zijn die sterren vaak zo mooi en helder maar tegelijkertijd ook zo ver weg. Zo kan dat, zeker na een jaar als 2020, ook voelen voor je eigen sterren. Maar, ‘als het donker is, kijk dan uit naar de sterren’


We volgen allemaal onze eigen ster(ren). Hoe helder is/zijn de jouwe? Dichtbij of ver weg? Hoe haal je ze (weer) wat dichterbij?

Stop voor 2021 je geluksmomenten in een pot. Jullie hebben het idee ongetwijfeld al vele malen voorbij zien komen? Ik ook! In 2021 ga ik het eens echt doen. Schrijf je geluksmomentjes, iets moois wat je beleefd hebt of iets waarvoor je dankbaar bent op een klein notitieblaadje met de datum erbij. Stop ‘die momentjes’ in een pot. Op 31 december 2021 mogen de geluksmomentjes uit de pot. Dan kunnen we in rust reflecteren op het jaar 2021 en zien wat voor moois het ons gebracht heeft. Ik garandeer je dat je, mocht je het nog niet weten, ook ontdekt wat jouw ster of jouw sterren zijn.

Spreek uit waarom je een ander waardeert. Wat is het waar je blij van wordt en waarom is de ander belangrijk voor je? Wat maakt dat je het zo fijn vindt dat die ander deel uitmaakt van jouw leven. Wat je bij de ander herkent, zit ook in jou, anders zou je het niet herkennen. Misschien is het bij jou nog maar een klein sterretje en wil je het laten groeien dit jaar? Of misschien is het juist fijn om elkaar aan te blijven vullen?

Stel jezelf eens wat speelse vragen

Een groot aspect In mijn loopbaancoachtrajecten heeft ook als thema ‘vind jouw eigen poolster’, ook al noem ik het daar niet zo. In een van de oefeningen waarin coachees vaak eyeopeners voor zichzelf tegenkomen, stel ik vragen als: ‘Waarmee zou je jezelf over een jaar willen feliciteren?’, ‘Wanneer en waardoor was je voor het laatst echt in je element?’, ‘Wanneer en waardoor had je voor het laatst de slappe lach?’  ‘Beschrijf je volstrekt ideale dag eens’, ‘Stel, je krijgt vijf miljoen. Wat ga je daarmee doen?’ of ‘Stel, je bent een dag lang een dier. Welk dier ben je dan? Waarom? Dit soort speelse vragen kunnen je helpen te zien of jij op jouw droomkoers bent. Misschien helpt het je, eventueel, bij te sturen? Doe er je voordeel mee!

Mijn koers, mijn droom en missie, een van mijn sterren heeft natuurlijk alles te maken met etherische oliën. Ik wil graag met zoveel mogelijk mensen de kracht en de heilzame werking van de oliën delen. Zodat zoveel mogelijk mensen er van kunnen profiteren.  Als we het hebben over koers bepalen, jouw ster volgen en jouw missie bepalen dan is daar ook focus voor nodig. Hoe vaak laten we ons niet afleiden van onze koers omdat er dit of dat ‘voorbij’ komt. Kijk maar weer even terug op 2020, er kwam iets kleins maar veel bepalends en daardoor groots voorbij. Voor mij hebben de oliën het afgelopen jaar een krachtige rol gespeeld. Met mijn focus, om me blij te maken als het even niet meezat en zeer zeker met mijn gezondheid. Doe ook hier je voordeel mee!

Frankincense, King of Oils en Gift of Kings

Met Kerst herdenken wij de geboorte van Jezus. De drie koningen schonken de pasgeboren Jezus Goud, Wierook (Frankincense) en Mirre. Goud stond voor het Koningschap, Mirre voor het lijden en Frankincense voor het heilige. Frankincense wordt in de aromatherapie gebruikt om ons spirituele bewustzijn ‘wakker’ te maken. De olie kan ons hepen met het loslaten van gedeelten in ons ego die ons tegenhouden in de verbinding te zijn met onze ziel. Frankincense is een krachtige olie om bij te mediteren. De olie werkt aardend en brengt balans, geeft innerlijke kracht en zelfverzekerdheid. Frankincense is een fijne olie om het focussen te bevorderen. Frankincense heelt zowel emotionele  als fysieke wonden/littekens.
klik vooral even door naar dit youtube filmpje over waar dōTERRA haar Frankincense vandaan haalt en vooral over ‘giving back’ bottle of love

In de maand december krijg je deze krachtige olie, de Gift of Kings, helemaal gratis als je op je eigen account een bestelling doet van 200PV. Dat is een superaanbieding.
December heeft meer mooie aanbiedingen. Klik daarvoor even door naar mijn facebookpagina

En in deze feestmaand kunnen een paar feestelijke recepten, Do-It-Yourselfs en Holiday diffuser blends niet ontbreken natuurlijk. En deze eerste… ga ik zeker maken voor  de Kerstdagen.

Pure chocolade frambozen sinaasappel truffels

Wat heb je nodig?

·       125 gram pure chocolade
·       4 eetlepels amandelmelk
·       1 theelepel kokosolie
·       2 eetlepels maple syrop
·       Paar druppels amandelessence
·       1 druppel Wild Orange
·       Potje gevriesdroogde frambozen

Wat moet je doen?

~ mix de amandelmelk, de kokosolie, de maple syrop en de amandelessence in een klein pannetje op laag vuur (laat het niet koken), roer goed ~  breek de chocola in een glazen kom en overgiet de gebroken chocola met het hete mengsel ~ roer tot het lekker gemengd is en voeg dan de Wild Orange toe ~ laat het mengsel 3 uur afkoelen in de koelkast ~ vorm daarna balletjes van het mengsel en rol deze door de gemalen gevriesdroogde frambozen ~

Badballen

Voor na de drukke feestdagen of voor als je heerlijk Kerstvakantie hebt om jezelf te verwennen met een heerlijk bad. Of om cadeau te geven onder de boom? Maak een potje vol!

Wat heb je nodig?

·       340 gram bakingsoda
·       Water
·       Etherische olie naar keuze

Wat moet je doen?

~ verwarm de oven voor op 175 graden ~ spray een siliconen vorm in met plantaardige olie ~ doe de baking soda in een grote kom en voeg 1 eetlepel water toe en roer, blijf kleine hoeveelheden water toevoegen totdat het mengsel een dikke pasta is ~ voeg 10-12 druppels etherische olie toe en roer goed door ~ vul de siliconen vormpjes met de pasta ~ duw de pasta goed aan zodat er geen luchtbellen in zitten ~ bak 30 à 40 minuten ~ zet de gebakken ballen eerst 15 minuten in de vriezer voordat je ze voorzichtig uit de vorm haalt ~

Iedere woensdagavond om 20.00 uur een online workshop over de heilzame werking van etherische oliën. Gun jij je vriendin, collega, zus, tante of neef ook een kennismaking met de oliën? Nodig ze gerust uit voor een workshop. Aanmelden met een mailtje is wenselijk. Log vervolgens op woensdagavond om 20.00 uur in op:
workshop etherische oliën zoomlink

To be a star
you must
shine your own light,
follow your own path
and don’t worry
about the darkness,
for that is when
the stars shine
the brightest.

Heb een mooie feestmaand!

xx Brenda