thuis, maandbericht juni 2019

Juni. Ik heb net de eerste maand in mijn nieuwe praktijkruimte achter de rug. En wat is het heerlijk om een fijne plek te hebben om te werken en klanten te ontvangen. Een plek waar ik me thuis kan voelen. De energie is rustig & gezellig tegelijkertijd. Ik ben dankbaar dat mensen de ruimte (en mij uiteraard) weten te vinden, voor een coachgesprek, workshop of behandeling met etherische olie en dat ook klanten zich prettig en ‘thuis’ voelen.

Juni is niet echt een maand om te cocoonen, ‘thuis’ te zijn. Het weer wordt steeds mooier en we trekken er juist vaker op uit. Ik hou daar ook van; wandelen, fietsen of een terrasje ‘pakken’. Maar wat hou ik ook van ‘thuis zijn’. Dat kan al beginnen met het verlangen om naar huis te gaan als ik niet thuisben. Nee dat heb ik doorgaans niet op een gewone werkdag. Maar als ik een langere periode niet thuis ben of als ik het bijvoorbeeld dagen achter elkaar druk heb met activiteiten buitenshuis dan kan dat gevoel naar boven komen. Dat fijne gevoel van thuiskomen ervaar je pas echt goed als je weg bent geweest. Maar ook in een gewone huis-tuin en keukenweek kan ik het heerlijk vinden om thuis te zijn. Soms zelfs het liefst alleen (al is het maar even).  Alleen met mijn gedachten, met mezelf. Dat betekent naast letterlijk thuis zijn ook thuis zijn in mezelf. Je thuis kunnen voelen bij en in jezelf is niet altijd vanzelfsprekend. Dat vraagt om zorg voor jezelf. Het kan een ontdekkingstocht zijn, een proces, om te ontdekken wie je diep van binnen bent, wat jouw wensen zijn en hoe je daar vorm aan geeft. ‘Ok’ zijn met jezelf. Als je voor jezelf een thuis kunt zijn,  kan je er ook beter voor anderen zijn. Dan kan je anderen ontvangen zonder jezelf te verliezen. Wie je bent is natuurlijk geen statisch iets. Er is misschien niet altijd balans. Je bent steeds in beweging. Je doet iets met de dingen die er gebeuren. Kiest misschien op basis van wat er gebeurt een andere weg, een ander perspectief of juist niet. Steeds opnieuw onderweg naar jouw thuis.

De weg naar huis

Maar wat nou als je de weg uit het oog verloren bent. Misschien het gevoel hebt dat je een afslag hebt gemist of juist dat je een verkeerde afslag hebt genomen. Wat als je bijvoorbeeld het gevoel hebt dat je werk niet meer aansluit bij wat je eigenlijk wilt. Als je werk heb waar je je niet (meer) thuis voelt. Als je geen energie meer put uit je werk en het ’s morgens steeds meer moeite kost om weer fris en fruitig op je werk te verschijnen?
Hoe vind je de weg weer terug?
Mij persoonlijk helpt het om erover te praten. Met mijn vriendinnen, (goede) collega’s, partner, intervisiegenoten. Het kan mij helpen als ik vragen krijg of anderen mij een figuurlijke spiegel voor houden. Voor mijn opleiding tot loopbaancoach heb ik een loopbaantraject gevolgd en ik vond dat zeer verhelderend. Terwijl ik toch wist waar ik ‘naar op weg was’. Het praten, sparren, gecoacht worden helpt over het algemeen om je weg (terug) te vinden. Of dat nou om je loopbaan gaat of om een andere levensvraag.

Ben jij ook wel eens de weg kwijt? Of voel je je niet thuis in jezelf of niet thuisop bijvoorbeeld je werk? Het kan helpen om hierover met een (loopbaan)coach te praten. Zoek in je omgeving, via je werk of stuur mij gerust een berichtje!

Vetiver olie

Ook oliën kunnen een ondersteunende rol spelen om dichter bij jezelf te komen en met meer focus de weg naar jouw ‘thuis’ terug te vinden of scherp voor ogen te houden/krijgen. Bijvoorbeeld Vetiver olie.

Vetiver olie is een dikke, stroperige olie uit de wortels van het gras ‘Vetiver’. Vetiver is een vertragende, aardende olie. Door zijn stroperigheid heb je enig geduld nodig om een druppel uit het flesje te krijgen. Een goed moment om zelf ook even te vertragen, stil te staan in het moment, te aarden en thuis te komen in jezelf.
Vetiver olie brengt je in verbinding met de kracht van de aarde. De olie helpt je dieper geworteld te raken in het leven en kan daardoor houvast bieden als je je ‘ontworteld’ voelt. De olie brengt ons in verbinding met onszelf, met wat we voelen en denken waardoor we beter in staat zijn de wortel van een emotioneel probleem helder te krijgen.
Vetiver helpt ons om bij onszelf te blijven (thuis bij onszelf) en niet te veel prikkels uit onze omgeving in ons op te nemen. Om deze reden is het een zeer geschikte olie voor prikkelgevoelige mensen en kan hen helpen te focussen en bij zichzelf te blijven.
Als je niet gewend bent aan de geur van de olie is het misschien even wennen maar als je eenmaal het helend effect van de olie hebt ervaren dan wil je vast en zeker steeds opnieuw aan het flesje ruiken.

Agenda

Naast (loopbaan)coaching en behandelingen met etherische oliën, geef ik in mijn praktijkruimte workshops over de heilzame werking van etherische oliën. Naast de maandelijkse basisworkshop (EHBO oliën) vindt er in juni een workshop plaats over de hormonale & emotionele balans en de ondersteunende werking van etherische oliën. In of na de zomer zal ik met mijn team ook een workshop gaan verzorgen over ondersteuning van kinderen met etherische oliën.

Op zoek

Ik ben op zoek naar een enthousiasteling die mijn dōTERRA team wil versterken. Heb je enige ervaring met etherische oliën of vind je het leuk om binnen korte tijd ervaring op te doen en denk je dat je je thuis kunt voelen in ons team? Heb je zin in een uitdaging en ben je bereid een bestaand team verder uit te bouwen? Dan is dit misschien iets voor jou!
Interesse? Heb je nog geen dōTERRA account en ben je 18 jaar of ouder neem dan contact met me op!
Samen met mijn team bouw ik graag verder aan een nog sterker team.

I’m throwing away
All of my masks now
To wear only my
Soul.
I think it’s about time to get back home.
— Naked soul
Jennifer Williamson

Heb een mooie maand xxx
Brenda