kleur, maandbericht november

Wij zijn aan het ‘verbouwen’. Nou ja… we zijn aan het veranderen; nieuwe meubels, nieuwe kleurtjes, ’najaarsschoonmaak’, dat soort dingen. In onze zoektocht naar een nieuw kleurtje voor de muur, stuitte ik op ‘trendkleuren’. En ik begreep…die worden niet zomaar gekozen. Daar gaat (wereldwijd zelfs) een heel trendonderzoek aan vooraf. Ik ontdekte dat het overkoepelende thema voor 2021 ‘de moed om verandering te omarmen’ is. Ik wist niet dat ik een trendwatcher was, in januari 2019 had mijn maandbrief al het thema ‘omarm verandering’, maar dit terzijde. Qua kleurpalet schijnt 2021 dus het thema ‘de moed om verandering te omarmen’ te hebben. De keuze voor dit thema heeft te maken met de veranderende tijden en de wereld die onzeker voelt. In zulke tijden willen we grond onder onze voeten voelen, letterlijk aarden.
En dan heb je me mee natuurlijk.
Voor 2021 werd de kleur brave ground (van een bepaald merk) een trendkleur, een neutrale aardetint. We hebben hem niet gekozen voor ons huis. Überhaupt hebben we niet gekozen voor een neutrale aardetint, hoewel ik ‘daar wel van ben’.  We hebben gekozen voor een pittige watertint, zeegroen. En nieuwgierig als ik ben, wil ik dan natuurlijk weten wat dat kan betekenen.

De energie/de trillingen van kleuren worden door het menselijk lichaam waargenomen. In 1903 ontving de Deense professor Nils Finsen (1860 – 1904) de Nobelprijs voor de Geneeskunde voor zijn onderzoek naar licht en kleuren waarmee hij het wetenschappelijk bewijs leverde dat het menselijk lichaam op kleurtrillingen reageert.  (bron Holistic, zie hier het hele artikel)
Kleuren hebben door hun vibraties impact op de emoties en op de homeostase (het vermogen van je lichaam om interne functies, zoals temperatuur, bloeddruk, ademhaling in balans te houden).
Kijk en dan kijk je ineens heel anders naar die zeegroene (groen/blauwe muur). De kleur groen is rustgevend, ontspannend (zowel mentaal als fysiek), helpt angst en nervositeit te verlichten en geeft een gevoel van vernieuwing en harmonie. Ook blauw is rustgevend en kalmerend en stimuleert je keelchakra om je te uiten.
Wat zullen wij tot rust komen de komende tijd!

En over trillingen gesproken…
Alles bestaat uit energie! Alles heeft een bepaalde frequentie, van de bloemen en bomen om ons heen, tot het water dat je drinkt en de steen waartegen je je teen stoot. Ook wij zelf en de aarde waarop we leven hebben een bepaald trillingsniveau. Onze eigen trilling kunnen we zien als een blauwdruk van hoe we ons voelen, op fysiek en emotioneel gebied. Een gezond mens/lijf heeft een frequentie tussen de 62 en 78 Hz. Ziekte begint bij 58 Hz. Dus als onze trillingsniveau zakt dan worden we ziek.

 Ook elke emotie heeft een eigen frequentie. Als je verdrietig bent dan is je trilling lager dan als je blij bent. Stuur jij een hogere trilling de wereld in, dat trek je door jouw blijheid/positiviteit nog meer positiviteit aan.
Ben je ziek of minder blij dan helpt het om jouw trillingsniveau omhoog te brengen.

Hoe dan?

 

Gebruik etherische oliën
Zoals jullie weten, hebben ook etherische oliën invloed op onze emoties. De verschillende etherische oliën hebben verschillende trillingsfrequenties. Roos olie heeft de hoogste frequentie (320 MHz). Frankincense olie heeft een trilling van 147 MHz
Bij gebruik kunnen oliën het trillingsniveau van het lichaam verhogen en helpen ze ons om lagere energieën, die ons niet dienen, los te laten, zoals beperkende overtuigingen en negatieve emoties. Uit onderzoeken blijkt dat veel mensen zich emotioneel beter voelen op het moment dat etherische oliën worden verdampt, zelfs binnen enkele seconden. Enkele druppels olie onder je voeten, bereiken binnen een minuut je hersenen.

Breng tijd door in de natuur
De natuur heeft een zeer hoge frequentie. Door tijd door te brengen in de natuur creëer je meer ruimte voor positieve gevoelens en emoties met een hoger trillingsniveau. Als je sombere gevoelens hebt is het daarom zo goed als je lekker de natuur in gaat, in plaats van op de bank te blijven hangen.


Luister naar 528 hertz muziek

Ook geluidsfrequenties hebben een helend vermogen. Gezegd wordt dat 528 Hertz de meest heilzame frequentie is. Deze frequentie wordt de ‘liefdesvibratie’ genoemd. Muziek op deze vibratie zorgt voor een gelukzalig gevoel, zou de aanmaak van endorfines stimuleren én tilt je energetische trilling op een hoger niveau. Luister maar eens naar deze rustgevende, kalmerende 528 Hertz muziek

Deze maand heeft, net als vorige maand, een mooie herfstaanbieding. Als je je nu inschrijft en een starterskit aanschaft ontvang je (afhankelijk van welke kit je aanschaft) een aantal (zeker in de herfst nuttige) oliën/olieproducten cadeau!
En je weet het hè, van dat trillingsniveau, neem eens een kijkje welke olie voor jou(w klacht) heilzaam kan zijn.
Kijk voor de rest van de aanbiedingen hier

Ik ga het kort houden. De BOGO’s (buy one oil, get one oil free) zijn in oktober al geweest. Veel van jullie hebben meegedaan en daarmee een paar gratis oliën in the pocket!
De etherische oliën exploratie in september was een succes! In het voorjaar van 2022 gaan we weer een exploratie doen. In die week gaan we ontdekken wat etherische oliën voor je kunnen doen op het gebied van zelfzorg, je emoties en balans. In de maandbrief van januari zal ik daar uiteraard op terugkomen en zal ik een link naar het aanmeldformulier voor jou (of om door te geven aan iemand die je het ook gunt) met jullie delen.
Alle workshops zijn op afspraak, voor een groep of individueel mogelijk, online, op mijn praktijk of bij jou thuis!

 

Geef kleur aan de rest van de maand!
xx Brenda