hoop, maandbericht april 2020

Voor een van mijn ramen kijkt een teddybeer olijk naar buiten. Hij zit een beetje verstopt onder een bananen’boom’, te wachten op de kinderen uit de buurt die op berenjacht zijn. Berenjacht is een initiatief dat is ‘overgewaaid’ vanuit Australië om kinderen te vermaken en af te leiden in deze tijd van de Coronacrisis. In veel buurten in Nederland worden ‘berenjacht’ facebookgroepen opgericht met ‘schatkaarten’ om de kinderen te wijzen waar zij beren kunnen spotten.
‘Wij gaan op berenjacht’
Ik heb mijn kinderen dat boekje wel 100 keer voorgelezen toen ze klein waren, geweldig vonden ze het.
Het berenjachtinitiatief van nu is een van de vele creatieve initiatieven om elkaar een hart onder de riem te steken of om toch iets dichter bij elkaar te zijn. Ik heb initiatieven gezien waarbij mensen samen muziek maken, ieder vanuit zijn eigen huis. Een van mijn coachklasgenoten van een aantal jaar geleden plaatste zo’n prachtige harmony. Check het vooral even hier  Close Focus ‘Mercy’ . Bij andere initiatieven bieden mensen aan boodschappen voor zieken of ouderen te doen, wordt er geapplaudisseerd voor alle mensen in de vitale beroepen of worden er mondkapjes gemaakt omdat daar zo’n tekort aan is.
Ook vrienden en families ontplooien mooie initiatieven om met elkaar in contact te zijn. Los van het telefonisch contact, hadden wij afgelopen zondag met de familie een ‘Zoom-borrel’. Zo konden we toch even bij en met elkaar zijn.
Vandaag hoorde ik van een oud-collega ook iets moois. In het bos vond zij gedichten met touw aan bomen gehangen, zij ervoer het als ‘magisch en troostrijk’,  poëzie in het bos.

Wat ik op straat merk, is dat mensen hoffelijker zijn naar elkaar. We geven elkaar geduldig de ruimte en lachen er zelfs vriendelijk bij.
We zitten in een rare, nare tijd. Ik besef dat veel mensen bang zijn, bang om ziek te worden of bang dat hun dierbaren ziek worden. Anderen zijn misschien eenzaam of teleurgesteld of zelfs radeloos doordat werk minder wordt of zelfs helemaal stopt. Ook onzekerheid en gebrek aan controle kan angst of frustratie veroorzaken. We weten allemaal niet waar het naar toe gaat. Hoe het leven er volgende maand of zelfs volgende week uit zal zien.
Gisteren hebben we gehoord dat de maatregelen van social-distance verlengd zijn. Begrijpelijk en pittig!

Hoe houd je hoop?

Ik hoop dat we hoop kunnen putten uit de initiatieven waaruit, ondanks ‘the distance’ veel ‘samen’ klinkt en waar naar oplossingen wordt gezocht voor de uitdagingen waar we voor staan. De afgelopen weken hebben we kunnen ‘oefenen’. Tjitske Reidinga noemde het in haar vlog ‘de uitvogelweken’. Ik hoop dat het uitvogelen tot nieuwe creatieve initiatieven leidt om tòch samen en veilig te zijn. Ik ben dankbaar voor die ‘verbroedering’. Het geeft mij hoop, hoop voor de toekomst.
Hoop is een belangrijke eigenschap voor een gelukkig leven. Als je hoop kunt hebben dan kan je vaak beter met tegenslagen omgaan. Zeker de grote tegenslag waar we nu met elkaar mee te maken hebben. Het is hoopvol, dat we hoop ook kunnen ontwikkelen. Voor het vergroten/ontwikkelen van hoop is het van belang dat je een doel hebt; iets wat je graag zou willen bereiken, iets dat belangrijk voor je is. Als je je doel hebt bepaald is het vervolgens belangrijk dat je ideeën gaat verzamelen hoe je jouw doel kan bereiken. Wat heb je ervoor nodig? Wie heb je nodig? Doelen hoeven niet groot te zijn. Een doel kan ook zijn ‘hoe komen wij als gezin de komende (quarantaine) tijd zonder kleerscheuren met elkaar door’. Welke ideeën kan je daarbij bedenken?
Naast dat ik geniet van alle mooie initiatieven om elkaar een hart onder de riem te steken geeft het mij hoop juist nu (tijd) te investeren in de toekomst van mijn bedrijf. Ik ben bezig met mijn beroepsregistratie bijvoorbeeld (heb ik nu tijd voor) en ik probeer creatieve oplossingen bedenken om mensen te ondersteunen met de oliën, die nu meer nog dan anders hoop en immuun support kunnen bieden.

 Mijn praktijk in het hier en het nu

Coaching

Ik zei het al, we weten allemaal niet hoe de situatie volgende week is, of de week daarna. In de loopbaancoaching werk je als coachee graag toe naar een toekomstige situatie. Hoe de arbeidsmarkt er volgende maand uit ziet weten we natuurlijk niet. Er staat veel ‘op lossere schroeven’.  Wel hebben we de keuze hoe we met de huidige situatie omgaan, in het hier en nu, ondanks de teleurstellingen, de frustraties en de angsten. Mijn coaching en loopbaancoaching gaat ‘online’ verder. En soms gaat het dus even minder over ‘waar naar toe’ en meer over ‘hier en nu’. Interesse? Voel je welkom!

Etherische oliën

De huidige periode is bij uitstek een periode waarin we baat kunnen hebben bij etherische oliën. Degenen die al oliën in huis hebben zullen dit kunnen bevestigen. Oliën hebben een ondersteunende werking op de emotionele balans èn kunnen uiteraard een bijdrage leveren aan immuun support. De workshops geef ik nu even niet meer ‘live’ uiteraard. Mocht je toch graag een workshop bijwonen dan geef ik deze de komende periode online, via ‘Zoom’. Ook bestaat er altijd de mogelijkheid om een individuele afspraak te maken voor een Zoom of FaceTime gesprek. Mocht je hierin interesse hebben, stuur me dan een persoonlijk berichtje. Ik wil je dan namelijk graag een sample olie die voor jou heilzaam kan zijn toesturen vòòr de workshop.

Hope-touch

Hope is een blend van oliën die is samengesteld om licht te brengen op de donkerste plaatsen. Hope geeft de boodschap dat er altijd reden is om hoop te houden en dat de zon weer zal gaan schijnen. Hope ondersteunt je om jouw eigen interne bronnen die nodig zijn om door te gaan, aan te boren.
Hope combineert de helende eigenschappen van Bergamot, Ylang Ylang en Frankincense en Vanilla Bean, aangevuld met gefractioneerde kokosolie. De blend ondersteunt  je te helen en herstellen van trauma, teleurstelling en emotionele blokkades. De geur is upliftend, ondersteunt je rustig te worden en helder en vol vertrouwen te zijn.
De Hope-touch roller kan ook gebruikt worden als een zacht, subtiel en uitnodigend parfum. Rol de Hope op je polsen en in je nek, vooral als je behoefte hebt aan een positief steuntje in de rug.
Met de aanschaf van de Hope-touch roller help je niet alleen jezelf, je helpt ook duizenden kwetsbare kinderen over de hele wereld. Het volledige aankoopbedrag schenkt dōTERRA namelijk aan de Healing hands Foundation, een organisatie die zich inzet om kinderen over de hele wereld uit de seksindustrie te halen.

 

 

 

 

Stuur me een persoonlijk berichtje als je je aan wilt melden. Dan overleggen we welke olie sample ik je vooraf toe kan sturen.

april aanbiedingen dōTERRA

Zie voor de april aanbiedingen mijn facebookpagina. Wat ik kan verklappen is dat er 10 % korting is op de Ginger olie, een olie die je ondersteunt om in het hier en het nu te zijn en verantwoordelijkheid te nemen voor je levensomstandigheden.
De olie van de maand is Eucalyptus. Deze olie ondersteunt bij ziekte en koorts en helpt ons om te gaan met negatieve energieën.

april aanbiedingen

~ Als alles onzeker is, wordt alles dat belangrijk is helder ~

heb een goede maand, blijf gezond
xx Brenda