geduld, maandbericht mei 2020

Geduld, een woord dat helemaal past bij de huidige situatie. Heb geduld, geduld is een schone zaak. Jullie huizen zijn vast ook schoner en opgeruimder dan ooit?
De lockdown, social distance, rijen voor winkels, niet naar werk kunnen of zelfs geen werk hebben. Het vergt van ons allen geduld, geduld, geduld.

‘Hoe is het nou, om afscheid te nemen van je werk, tijdens een lockdown?’ of ‘hoe is het om te starten aan een nieuwe baan tijdens een lockdown?’. Vragen die me bijna dagelijks gesteld worden. ‘Het is wat het is’ heb ik mezelf even zoveel keer horen antwoorden. En er achter aan, ik maak er wat van en ik roei met de riemen die ik heb (en daarbij ik hèb een baan en mijn gezin en dierbaren zijn gezond).
Soms is er even wat meer geduld nodig.
Ongeduld, frustratie, verdriet, het zijn allemaal begrijpelijke reacties. Zeker als je meer uitgedaagd wordt en verdrietige verliezen lijdt.

Wat mij helpt om rust en harmonie te bewaren is acceptatie (en in een gezin met twee pubers heb ik geleerd ‘to choose my battles’).
Voor mij geldt dat accepteren gepaard gaat met nieuwe manieren ontdekken. Nieuwe manieren om toch ‘samen’ te zijn, nieuwe manieren om toch ‘samen te werken’. Nieuwe manieren om toch mensen te ondersteunen met etherische oliën. Ik heb de afgelopen maanden alles ontdekt van WebEx, Google hangouts, Zoom, FaceTime, Whatsapp beeldbellen en ga zo maar door. Zelfs al op de yogamat gelegen voor een ‘hangout energize sessie’ met mijn nieuwe collega’s.
Kennen jullie dat (test)beeld nog van vroeger op tv, als er een storing was? ‘even geduld a.u.b.’. Dan ging iedereen even snel koffie of een borrel inschenken, naar het toilet of de kids werden even snel in pyjama gehesen. Zo voelt deze tijd voor mij ook.
‘Even geduld a.u.b., doet u maar even wat dingen waar u normaal niet aan toe komt, of waar u normaal geen tijd voor hebt of neemt’.
Ik kom nu toe aan rust en aan een grotendeels ‘agendaloos’ privéleven. Ik neem meer tijd om te wandelen, gelukkig ook met vriendinnen (anderhalve meter) en ik neem me voor dit nòg meer te doen. Stiekem geniet ik er ook wel een beetje van, niet teveel te ‘moeten’. Want hoe normaal was dat  ‘normale’  leven eigenlijk?
Om ‘te accepteren dat het is wat het is’ helpt het mij om mijn focus te richten op wat er allemaal wel kan. Ook vertrouwen hebben in de goede afloop helpt me. En ik kan het natuurlijk niet vaak genoeg zeggen: de juiste olie in de diffuser helpt ook! En naast wat er niet leuk is of wat verdrietig is, ben ik blij voor moeder aarde, die aan het helen is.

 

Even geduld a.u.b., wat kan dat opleveren?

Je ervaart minder stress dus het is beter voor je gezondheid ~ Je bent beter in staat om weloverwogen beslissingen te nemen en je bent in staat dingen uit te zoeken en de juiste wegen te bewandelen ~ Je bent in staat om te focussen op lange termijn doelen ~ Je wordt flexibeler en creatiever (kijk eens naar alle positieve initiatieven) ~ Je neemt tijd om echt te voelen ~ Je neemt tijd om dingen te doen waar je ‘normaal’ geen tijd voor had of nam en zo ontdek je nieuwe activiteiten waar je van kan genieten ~ alles wat belangrijk is wordt helder.

Balance, als jouw geduld een steuntje in de rug nodig heeft

Balance is een combinatie van boom- en worteloliën. Bomen leven in de huidige energie. In het hier en nu. Zij hebben geen haast. Ze zijn stabiel en geduldig.  Balance ondersteunt bij het kalmeren van overactief gedrag en/of gedachten en helpt tegen angstige gevoelens. De olie versterkt de verbinding met je eigen basis en met de aarde. Dit is vooral heilzaam als je veel ‘in je hoofd zit’, praat of spirituele activiteiten hebt gedaan. Balance leert je je energie te aarden en je visie te manifesteren met het geduld van een boom.
De olie geeft een gevoel van rust, vrede en ontspanning. Balance olie ondersteunt bij het gevoel van evenwicht. In de huidige tijd waarin velen angst, frustratie, verdriet of onmacht ervaren, helpt Balance ons in het hier en nu te zijn en vrede en geduld  te hebben met wat er is.
Het is geen toeval dat je de Balance olie deze maand cadeau krijgt bij een 125 PV bestelling. DōTERRA weet wat we nodig hebben!

Vorige maand schreef ik dat we in de ‘uitvogeltijd’ zaten. Ik heb de afgelopen periode flink uitgevogeld hoe dat nou gaat, online workshops geven. En weet je wat? Ik heb er nog lol in ook (een van mijn nieuwe ontdekkingen). In de online workshops vertel ik over de heilzame werking van de oliën en hoe ze kunnen helpen het zelfhelende vermogen van ons lijf aan te spreken. Juist in deze tijd kunnen de oliën ondersteunend zijn voor ons immuunsysteem, onze emotionele balans en onze persoonlijke- en huishygiëne.
De workshops vinden in mei en juni elke woensdagavond om 20.00 uur plaats. Stuur me een mailtje, info@brendaakoma.nl, als je wilt deelnemen aan een workshop.
Via deze link kan je deelnemen aan de eerstvolgende workshop op 6 mei: zoom call 6 mei om 20.00 uur. Kijk voor overige data op mijn facebookpagina of op mijn website.

Als je iemand weet in je netwerk voor wie een workshop interessant kan zijn, stuur deze mail gerust door, afstand speelt geen rol.

Deelnemers over de workshop:

~ Ik wist niet dat dōTERRA zoveel types olie heeft die verschillende klachten kan verlichten, top workshop! ~
~ Ik was al ‘verliefd’ op de oliën toen ik alleen de samples nog maar had geroken  ~
~ Inspirerende en zinvolle online workshop ~
~  Ik heb veel geleerd over de kracht van de natuur ~
~ Super dat ik de workshop vanuit huis kon volgen  ~

 

 

 

Het is mei. Onze oranje Koningsdag hebben we al gehad maar deze week gaan we nog wel de vrijheid vieren, vrijheid die nu wat anders is dan andere jaren. Als extra mei aanbieding bied ik deze mooie keramieken flower diffuser aan gemaakt door Emilie van Barbotine Pottery
samen met een flesje zonneschijn (Wild Orange) van 5 ml voor €27,50

 

Kijk hier voor de mei aanbiedingen

 

 

keep calm & be patient

heb een goede maand, xx Brenda