genieten, maandbericht december 2019

Als ik naar deze foto kijk, naar de prachtige kleuren en het mooie hart in het midden (ik zie overal harten in), dan schiet me direct het woord ‘genieten’ te binnen. De foto is gemaakt door mijn lieve oud collega Els. Els geniet sinds vorig jaar van haar vervroegde pensioen. Ik volg haar op facebook en ze maakt de prachtigste foto’s, de prachtigste (en lekkerste) taarten en ze is conducteur bij stichting Romeo, de museumtram in Rotterdam. Volgens mij geniet ze!
Als je graag foto’s maakt, dan zie je het mooie in ‘alles’ en in veel ‘gewone’ dagelijkse dingen.
Het mooie zien en genieten is (soms best) een kunst.
Zelf ben ik de afgelopen maand nogal op de proef gesteld. Laat ik het netjes zeggen, het hebben van een gezin met twee jong volwassen zoons kan een uitdaging zijn. Genieten kan soms even naar de achtergrond verdwijnen. Juist in lastige tijden kan het helpen toch het mooie in kleine, dagelijkse dingen te kunnen zien. Gelukkig helpt de natuur mee en (bij mij) ook ‘het Holiday Season’. De decembermaand. Voor veel mensen (gelukkig) een maand om van te genieten, de sfeer, lieve mensen om je heen, lichtjes, lekker eten en heerlijke geuren.

Wat is genieten?

In het woordenboek staat hierover: ’aangename gevoelens ergens door beleven’. Niet iedereen ervaart ‘aangename gevoelens’ door dezelfde dingen. Het kunnen zoveel ‘dingen’ zijn.  De natuur, de lach van je kind, een vriendelijk gebaar van iemand in de tram of….
Of je kan genieten heeft vooral te maken met het kunnen zien en herkennen (horen, ruiken, voelen of proeven) van wat mooi is, gewoon in het dagelijkse leven.
Genieten doe je in het ‘hier en nu’. Als je geniet, ben je je bewust van de mooie dingen om je heen. Zelfs als je situatie op dit moment niet optimaal is kan je genieten, hoewel het een uitdaging kan zijn. Je kunt bewust de keuze maken om mooie dingen te zien (soms dus naast die situatie die niet optimaal is). Als we ons zorgen maken om wat er nog gaat komen of als we ons vervelend voelen over wat er gebeurd is, dan vergeten we te genieten van het hier en nu. Als het je lukt om meer in het hier en nu te leven ervaar je automatisch minder stress. Allemaal voordelen van genieten!

Heb jij behoefte aan wat meer ‘geniet’ momentjes in je leven? Misschien heb je iets aan deze tips?


Hang zelf de slingers op

Je kent hem toch wel, die spreuk. ‘Het leven is een feestje, je moet alleen zelf de slingers ophangen’. En zo is het! Verwen je zelf af en toe eens. Als je van het strand houdt, kom dan van de bank af en maak die strandwandeling. Koop een mooie bos bloemen voor jezelf. Blijf een middag op de bank zitten met een kop thee en dat fijne boek dat je al tijden wilt lezen.Ga naar de sauna, alleen of samen met iemand of plan een massage (ik zeg een AromaTouch massage). Kortom maak er een feestje van!

Verzet je zinnen

Verander je mindset. We weten allemaal dat als je iets moet doen waar je tegen opziet, de klus soms ‘een heel ding’ kan worden. Door er mopperend mee aan de slag te gaan, wordt het in plaats van lichter, alleen maar vervelender. Tover je beste glimlach tevoorschijn, stroop je mouwen op en doe die rotklus eens zingend. Je zult zien dat door je gedachten/je mindset te veranderen, je zelfs van vervelende klusjes kan genieten. (Een lekker muziekje opzetten tijdens het schoonmaken wil ook wel eens helpen. En hard meezingen natuurlijk!)

Wees lief voor jezelf

Schrap het woordje ‘moeten’ af en toe eens uit je agenda. Er zitten maar 24 uur in een dag en soms hebben we voor 30 uur plannen. Als we al die plannen in te weinig tijd af willen maken dan ontstaat stress. Als je minder moet van jezelf, sta je jezelf meer toe om te genieten en heb je minder stress. Doordat je meer geniet, kan je de stress die je ontmoet makkelijker loslaten.

Wees lief voor een ander

Echt het werkt. Groet mensen die je op straat tegenkomt. Laat die chauffeur die te laat is met ‘ritsen’ vriendelijk voorgaan. Maak een praatje met die oudere dame in de straat. Haal koffie voor je collega’s. Kortom #doeslief. Je zult merken dat je daarvan geniet.

Knuffel meer

Mijn favoriete tip. Het is wetenschappelijk bewezen, door te knuffelen word je gezond(er). Liefdevolle aanrakingen blijken een goed medicijn te zijn tegen zowel fysieke als geestelijke klachten. Knuffelen vermindert stress en kalmeert je mind. Als je knuffelt komt er gratis en voor niets een hormoon vrij, oxytocine.  Dit hormoon wordt ook wel het gelukshormoon genoemd omdat het je, de naam zegt het al, een geluksgevoel geeft. Hoe vaker je knuffelt, omhelst, streelt etc., hoe langer het effect aanhoudt. Daarnaast heeft knuffelen nog veel meer heilzame effecten. Zie dit artikel uit de Happinez
Dus ik zeg: kuffel en geniet!

Meer genieten met olie…….

 

Holiday Joy

Holiday Joy nodigt je uit om samen te komen en de warmte en het comfort van positieve relaties te ervaren. De olie blend bevordert gevoelens van vreugde, ‘vieren & genieten’ en opwinding. Holiday Joy ondersteunt gezinnen en families bij het helen van relaties en verbindingen door een verlangen naar saamhorigheid en verzoening op te wekken.
In de blend zitten de oliën: Siberian Fir, Wild Orange, Clove, Cinnamon, Cassia, Douglas Fir, Nutmeg en Vanille. Kortom een heerlijke Kerstgeur!

Elevation

Wanneer ‘genieten’ wat lastiger is voor je en als je wel een steuntje kan gebruiken, dan kan deze verblijdende samenstelling je misschien ondersteunen. Elevation is samengesteld om gevoelens van wanhoop en hopeloosheid te overwinnen. Deze blend combineert krachtige, stemmingsstabiliserende oliën met oliën die geluk oproepen. De warme trillingen van deze oliën kunnen het hart kalmeren en de emoties in evenwicht brengen. In de blend zitten de oliën: Lavendel, Tangerine, Lavendin, Amyris, Clary Sage, Sandalwood, Ylang Ylang, Ho Wood, Osmanthus, Lemon en Melisse.

Frankincense, King of Oils en Gift of Kings.

Met Kerst herdenken wij de geboorte van Jezus. De drie koningen ⭐️ schonken de pasgeboren Jezus Goud, Wierook (Frankincense) en Mirre. Goud stond voor het Koningsschap, Mirre voor het lijden en Frankincense voor het heilige. Frankincense wordt in de aromatherapie gebruikt om ons spirituele bewustzijn ‘wakker’ te maken. De olie kan ons hepen met het loslaten van gedeelten in ons ego die ons tegenhouden in de verbinding te zijn met onze ziel. Frankincense is een krachtige olie om bij te mediteren. De olie werkt aardend en brengt balans, geeft innerlijke kracht en zelfverzekerdheid. Frankincense is een fijne olie om het focussen te bevorderen. Frankincense heelt zowel emotionele  als fysieke wonden/littekens.  klik vooral even door naar dit youtube filmpje over waar dōTERRA haar Frankincense vandaan haalt en vooral over ‘giving back’. bottle of love

In de maand december krijg je deze krachtige olie, de Gift of Kings, helemaal gratis als je op je eigen account een bestelling doet van 200PV. Dat is een superaanbieding (ik vind dat ook genieten).
December heeft meer mooie aanbiedingen. Klik daarvoor even door naar mijn facebookpagina

In deze feestmaand heb ik samen met mijn team, Obi Ike, een leuke aanbieding. Keramieken flower ’difussers’ in verschillende kleuren en maten gemaakt door Emilie van Barbotinepottery: https://www.barbotinepottery.com
Superleuk om die heerlijk kerstolie op de druppelen (of uiteraard een andere olie naar keuze) voor een instant kerstgevoel. Als je een ‘flower’ koopt dan mag je  er met 10% korting een olie naar keuze bij bestellen (bij team Obi Ike).
De flowers zijn er in de maten S (€6,-), M (€12,-) en L (€20,-). Als je graag een keramieken diffuser wilt bestellen, reageer dan op deze maandbrief en geef aan welke maat en kleur je wilt. Een superleuk kerstcadeau voor je vriendin, zus, moeder of jezelf. Als dat geen genieten is!

Heb je interesse in één van deze workshops? Neem dan contact met me op via een reply op deze maandbrief of het contactformulier op de website.


Heb een mooie feestmaand xxx
Geniet er van, Brenda