blij, maandbericht mei 2021

Mei. In mei leggen alle vogels een ei (behalve de koekoek en de griet…die leggen in de meimaand niet). Een mooie weerspreuk die aanduidt dat de temperatuur in mei gunstig is voor de vogels om te gaan broeden. Mei is voor mij altijd de maand van blij zijn. De natuur ontwaakt, er is een zonnetje, de vogeltjes fluiten, het gras is groen.
En eerlijk… er is een zonnetje maar de temperatuur, brrrrr. Hopelijk komen al die vogeltjes gezond en wel uit hun eitje.

Niet iedereen voelt die ‘blij’ en ik voel hem eerlijk gezegd ook wat minder dit jaar. Op LinkedIn plaatste ik een artikel uit de New York times over Languishing. Languishing is de term voor de ‘bleh’ die je kan voelen. Ik gebruik liever maar (eufemistisch) de Engelse term. Letterlijk is de vertaling namelijk ‘wegkwijnen’, wat toch best hopeloos klinkt.
En jullie weten (denk ik), dat ik positief ben ingesteld en we hoeven natuurlijk niet achter de geraniums…. Maar ruimte voor dat minder blije gevoel mag er ook zijn. En helaas zien we dat ‘bleh’ gevoel ook bij veel kinderen en jongeren op dit moment. De leeftijdscategorie voor wie die sociale contacten zo belangrijk zijn en die nu meer dan hun (en misschien wel hun ouders) lief is, thuis zijn.
Dus de maand mei staat in het teken van blijheid en wat je eraan kan doen als je dat even niet zo voelt. Deze maand vooral olietips over hoe we onszelf (en misschien onze kinderen) een beetje kunnen ‘opkikkeren’.

Wild Orange ondersteunt een positieve stemming. Deze olie brengt spontaniteit, plezier, vreugde en speelsheid in je leven. Een instant blij-maker dus. In de kern leert Wild Orange je de ware betekenis van overvloed, zoals de overvloed die de natuur ons geeft. Adem in vanuit het flesje, diffuse of druppel een paar druppels in je hand, wrijf en adem in. Breng 1 – 3 druppels (verdund met een basisolie) aan op je tweede chakra of neem 1 – 2 druppels in, bijvoorbeeld in een glas water.

Elevation, de vreugdesamenstelling. Deze blend is ontwikkeld om gevoelens van wanhoop en hopeloosheid te overwinnen. De blend bevat krachtige stemming stabiliserende oliën die geluk ‘oproepen’. De trillingen van deze oliën kunnen het hart kalmeren en emoties in evenwicht brengen. Adem in vanuit het flesje, diffuse of druppel een paar druppels in je hand, wrijf en adem in. Breng 1 – 3 druppels (verdund met een basisolie) aan op het voorhoofd, achter je oren of op het hart.

Lime geeft levenslust. Als je ontmoedigd of verdrietig bent dan trekt Lime je uit je dip. Lime geeft moed en vreugde in je hart en helpt je dankbaar te zijn voor het leven. Lime helpt je je hart te reinigen, vooral als er een opeenhoping van emotionele gifstoffen is ontstaan. Adem in vanuit het flesje, diffuse of druppel een paar druppels in je hand, wrijf en adem in. Verdun 1 – 3 druppels met een basisolie en breng aan op de borst of neem 1 – 2 druppels in, bijvoorbeeld in een glas water.

Green Mandarin helpt je jouw kinderlijke vreugde en eenvoud weer te vinden en te waarderen. Het aroma van deze olie herinnert je aan je pure potentieel en de kansen die je hebt. De olie helpt je te weten dat angst tijdelijk is en dat er vele mogelijkheden zijn als je durft te dromen. Adem in vanuit het flesje, diffuse of druppel een paar druppels in je hand, wrijf en adem in. Verdun 1 – 3 druppels met een basisolie en breng aan rond de navel, het hart en de polsen of neem 1 – 2 druppels in, bijvoorbeeld in een glas water.

Lemongrass is een sterke reiniger van energie. De olie helpt gevoelens van moedeloosheid, wanhoop en lusteloosheid te verdrijven. Deze olie ondersteunt bij het loslaten van oude, beperkende overtuigingen, giftige energie en negativiteit. Lemongrass leert je om zonder aarzeling vooruit te durven. Adem in vanuit het flesje, diffuse of druppel een paar druppels in je hand, wrijf en adem in. Verdun 1 – 2 druppels met een basisolie en breng aan op de onderkant van de voeten of neem 1 – 2 druppels in, bijvoorbeeld in een glas water.

De mei aanbiedingen helpen ons er een blije maand van te maken.
Vaste klanten krijgen bijvoorbeeld Tangerine cadeau als ze een bestelling voor 125 PV doen. Tangerine kan de donkerste stemmingen opheffen met haar krachtige eigenschappen. Als je je overbelast voelt door verantwoordelijkheid, dan kan Tangerine je opbeuren. Tangerine nodigt je uit ruimte te maken voor je creativiteit en (weer) vreugde, spontaniteit en plezier in je leven toe te laten.

Op de Zendocrine olie is deze maand 10 % korting. Zendocrine is een go-to-olie voor mensen die een levensstijl willen veranderen. Als je hulp nodig hebt bij ‘de aftrap’ om een doel te bereiken, neem dan een druppel Zendocrine per dag gedurende een week als onderdeel van je wellness-routine. Wij zijn deze maand bezig met de Cleanse & Restore (detox) De Zendocrine olie nemen we dagelijks in. Ik kan je vertellen dat het werkelijk een go-to olie is voor de interne reiniging die ook helpt om frisser en vrolijker, blij te zijn in mei.

En net als vorige maand zijn er mooie aanbiedingen voor als je nog geen klant bent maar wel klant wilt worden. Je kunt een aantal mooie citrus (dus blij-makende) oliën cadeau krijgen.

 

Wil je meer weten over de heilzame werking van de oliën?  Iedere dinsdagavond om 19.30 en iedere woensdagavond om 20.00 uur is er een online workshop.
Ben je benieuwd welke oliën jou kunnen ondersteunen in jouw stemming? Omdat deze maand het thema ‘blij’ heeft, zal ik in de basisworkshops op woensdagavond extra aandacht besteden aan moodmanagement-oliën.
Aanmelden kan met een mailtje, dan stuur ik je de zoomlink toe. Word jij blijer van een één op één gesprek of lukt het je niet op onze geplande data, stuur me dan gerust een berichtje.

Waar ik ook blij van word, is dat er misschien wel een BOGO week aankomt, eind van de maand (Buy One oil Get One oil free). Ik kan het nog niet met zekerheid zeggen maar de kans is groot. Wil jij meeprofiteren van kopen tegen inkoopprijs en nog een gratis olie cadeau krijgen ook? Stuur me dan een berichtje dan breng ik je (als het over is) op de hoogte van de aanbiedingen.

Veel olie deze maand in de maandbrief. Ik word er blij van! Ik hoop jullie ook.

Heb een blije maand, xx Brenda