zandkastelen, maandbericht juni 2021

Met juni kwam de zon. Met juni kwam ook leven! Langzaam komt er weer beweging. Waar we maanden als losse zandkorrels naast elkaar leefden, kunnen we er nu samen op uit.
Ons kringetje breidt zich weer uit.
Ik weet niet waarom, misschien door het mooie weer van de afgelopen dagen, maar ik moet denken aan zandkastelen. Het heeft ook te maken met de mogelijkheid tot bouwen. Geen luchtkastelen maar echt tastbare zandkastelen!
Zoals het zeewater de lijm is tussen al die losse zandkorrels, zo is onze energie, ons vertrouwen dat het goed komt en de liefde voor de mensen om ons heen de lijm om met elkaar weer te bouwen, de mooiste kastelen of het leukste feestje!

Niet alleen om je heen, ook in jezelf kan het wel eens voelen als los zand. Dat ideeën of plannen gewoon niet blijven plakken. Dat ze geen vorm krijgen. Dat je hoopt een kasteeltje te bouwen maar het bij het eerste torentje alweer instort. Misschien lukt het je niet te focussen? Of je ontwerp klopte nog niet helemaal? Hele goede saboteurs van je eigen plannen (vormgeven) kunnen ook ‘je grenzen’ zijn. Ik had het de laatste maanden ook weer even flink aan de stok met mijn grenzen. Ze stonden niet zo stevig. Lastig voor mezelf. Gemakkelijk voor anderen om overheen te gaan.  Met hulp van een coach (coach de coach) ben ik aan de slag.
Ga je met je grenzen aan de slag? Soms is er lef nodig, door de angst heen. Altijd is er voelen nodig en ook daarvoor is moed nodig!
Buiten hulp van een coach, zijn ook oliën ondersteunend. Ik heb een periode elke dag Venkelolie op mijn zonnevlecht chakra gesmeerd. Het geschenk van dit chakra is persoonlijke kracht, zelfverzekerdheid en verantwoordelijkheid. Verderop vertel ik iets over de Venkelolie. Wat ik je nu al kan vertellen is dat ik in die periode (van Venkel smeren) een aantal belangrijke beslissingen heb genomen!

Naast je grenzen duidelijk te voelen, wil je soms misschien ook juist je grenzen verleggen. Over een stevig muurtje heen stappen, uit een veilig hokje of (gouden) kooitje stappen. Ook daarvoor is moed nodig. Dat kan pijnlijk en beangstigend zijn.
Zoals Veldhuis en Kemper al zongen:

‘Maar als ik iets zou mogen zeggen, het is geen rechte lijn
En de grens maar iets verleggen gaat maar zelden zonder pijn
Want de allermooiste bloemen, groeien vlak langs het ravijn
En om die te kunnen plukken moet je durven bang te zijn’

Zelf ben ik het afgelopen jaar, het jaar waarin we letterlijk veel in ‘ons hok’ moesten blijven, in mijn hoofd buiten mijn veilige hokje gaan denken, in ruimte en groei. Per 1 juni huur ik mijn bedrijfsruimte alleen, wat betekent dat ik letterlijk ook meer ruimte heb om loopbaantrajecten aan te bieden, wees welkom!
Binnenkort zal ik ook de workshops over oliën weer live kunnen aanbieden. Ik ben benieuwd wat de voorkeur heeft, live of online? Mocht je hier iets over willen zeggen? Voel je vrij om te reageren.
Wil jij ook in ruimte en groei gaan denken? Wees welkom!

Venkelolie ondersteunt je om de verantwoordelijkheden in je leven aan te gaan. De olie ondersteunt je als het je moeilijk valt om je situatie te verbeteren. Venkel ondersteunt je (weer) passie te voelen voor het leven en helpt je volledige verantwoordelijkheid te nemen voor de keuzes die je maakt.

De basisworkshops, over de heilzame werking van de oliën vinden iedere dinsdagavond om 19.30 en iedere woensdagavond om 20.00 uur online plaats.

De komende periode zal ik op verzoek een live workshop geven in mijn praktijk op de Vlietweg 14 in Leidschendam. Stuur me een mailtje als je een live workshop wilt boeken.

Op 29 juni om 20.00 uur geef ik het online college “etherische oliën’ aan het werk/op het werk. Een college voor (loopbaan)coaches en voor iedereen die op zijn werk uitdagingen tegenkomt zoals focusverlies, overprikkeling, stress etc.
Aanmelden voor alle workshops kan met een mailtje, dan stuur ik je de zoomlink toe. Ben je geen workshoptype of lukt het je nooit op onze geplande data? Maak dan gerust een afspraak voor een individueel gesprek.

Last but not least, de data voor de volgende online workshops, die allen om 20.00 uur beginnen. Laat me gerust weten als je een van onderstaande workshops wilt volgen, dan stuur ik je de zoomlink door:

14 juni:    Je hebt je oliën in huis en wat nu?
21 juni:    Toxisch-vrij leven
28 juni:     Oliën voor elke leeftijd
05 juli:      Stress, slaap & emoties
16 aug.:   Voeding & Supplementen
23 aug.:   Huid & gezichtsverzorging
30 aug.:   Oliën tegen pijn
06 sept.:  Gezondheid van vrouwen & Hormonen

De juni aanbiedingen zijn fijn!

Ik zal er één uitlichten….
Als je voor 200 PV bestelt, ontvang je er maar liefst drie heerlijke citrusoliën èn een heerlijke deodorant gratis bij. En een van die cadeau oliën is de Citrusbloom; de hemel op aarde, mmm. Naast de Citrusbloom ontvang je een flesje Lemon (15 ml), een flesje CitrusBliss (15 ml) en een Citrusbliss deodorant.

De Citrusbloom combineert de verkwikkende CPTG ™ etherische oliën van Wild Orange en Grapefruit met de kalmerende etherische oliën van Lavendel, Roomse Kamille en Magnolia. Deze combinatie creëert een aroma dat de helderheid van citrus en de zachtheid van vers gesneden bloemen viert.

 

Ik hoop dat je mooie zandkastelen gaat bouwen deze maand, geniet!
xxx Brenda