30 dagen Cleanse & Restore start 28 april

Waarom is reinigen en ontgiften belangrijk voor ons?

Al jarenlang doe ik elk jaar een sapkuur. Een soort grote schoonmaak van de inwendige-ik.

Ondanks een gezonde leefstijl, ontkomen we er niet aan dat toxische stoffen opgeslagen worden in ons lijf. We hebben te maken met verontreiniging uit het water en de lucht, er zitten kunstmatige kleurstoffen, conserveringsmiddelen, pesticiden, insecticiden en andere gifstoffen in ons voedsel, we drinken misschien af en toe een glas alcohol, we gebruiken zeep, make-up, verven ons haar etc. Hiermee wordt ons lijf, worden onze nieren, darmen, huid, longen en lever belast. Ik probeer zo veel mogelijk biologisch te eten, en ik smeer alleen nog dōTERRA producten op mijn huid, maar toch….

De toxische stoffen die we opslaan, hebben een negatieve werking op het functioneren van de cellen en organen in ons lijf.

Elke nacht, tijdens de nachtrust, vindt het proces van reiniging plaats in ons lijf. Overdag stopt je lichaam met reinigen doordat alle energie naar de spieren, het spijsverteringsstelsel, het zenuwstelsel en andere organen gaat. Als de belasting van toxische stoffen te hoog is, dat wil zeggen dat er meer gifstoffen het lichaam binnenkomen dan je lichaam kan verwerken, dan kunnen gifstoffen zich ophopen. Dit belast je lijf en kan leiden tot verzwakking en zelfs tot (chronische) ziekte(s).

Af en toe ontgiften, om de toxische stoffen af te voeren, kan geen kwaad. Ik heb dat jarenlang met een sapkuur gedaan. Zeven dagen niet eten, alleen maar sap. En eerlijk is eerlijk, ik voelde me na die zeven dagen heerlijk. Vasten geeft het lijf rust en de geest ruimte. Ik had na die week altijd bergen energie en een zachte, stralende huid.

Maar zeven dagen niet eten is pittig. Of eigenlijk werd ik er aardig flauw van. Hoewel ik meestal geen honger had, had ik wel het gevoel dat het een aanslag was op mijn spieren. Het gevaar dat spierweefsel wordt afgebroken door het lijf, omdat het suiker voor de hersenen nodig heeft, ligt op de loer, vooral bij streng en langer vasten. En spieren heb je nodig om je stofwisseling op een goed niveau te houden. Minder spieren betekent een lagere stofwisseling. Met minder spieren heeft je lijf minder voeding nodig. Als je dan na het (strenge) vasten weer normaal gaat eten, dan kan het lijf deze extra calorieën als vet gaan opslaan.

Cleanse & Restore

 

Begin 2018 heb ik besloten niet meer te vasten maar het Cleanse & Restore programma van dōTERRA te volgen. In maart 2018 volgde ik mijn eerste kuur. Een detox van 30 dagen en tijdens de kuur voelde ik me al energiek en blij. Na die eerste kuur was de pijn in mijn lijf al voor een groot deel verdwenen. En ik had echt last van mijn lijf. Stijfheid en pijn in mijn gewrichten bij het opstaan ’s morgens of opstaan nadat ik een poosje had gezeten. Ik werd er zelfs vaak op aangesproken ‘ wat loop je moeilijk’. Tja, die eerste paar meters kwam ik inderdaad moeilijk op gang. Na de detox ben ik structureel Lifelong Vitality van dōTERRA blijven slikken. En ik kan niet zeggen wanneer het gebeurd is, maar inmiddels is die pijn alleen nog maar een herinnering, ik sta ’s morgens fris en fruitig op en de laatste keer dat ik ben aangesproken met de opmerking ‘ wat loop je moeilijk’ kan ik me niet heugen.

Tegenwoordig raad ik iedereen (tijdens mijn workshops) aan de Lifelong Vitality als basis (aanvulling op onze voeding) te gebruiken.

Het 30 dagen detox programma is eenvoudig en gemakkelijk te volgen. Het bestaat uit een aantal producten die het lijf reinigen en ondersteunen. In combinatie met gezonde voeding en voldoende beweging (uiteraard) en voldoende (nacht)rust kan je op een natuurlijke manier de giftige lading van je lijf minimaliseren.

Inmiddels doe ik twee keer per jaar deze kuur, een vast item op de kalender!

Onderdeel van de kuur is het Lifelong Vitality pakket. Dit pakket bestaat uit drie verschillende supplementen:

  1. VM biologische vitaminen & mineralen, die zo vaak ontbreken in ons dagelijks dieet. Deze pillen bevatten ook een enzym dat de opname van voedingsstoffen optimaliseert.
  2. EO: Omega 3 vetzuren, goed voor het hart en vaatstelsel en voor de hersenen, aangevuld met 9 etherische oliën waaronder kruidnagel, de nummer één antioxidant, ondersteunend voor het hart- en vaatstelsel, het immuunsysteem, de gewrichten en de hersenen.
  3. CRS: een krachtige antioxidant, ontstekingsremmend en cel regenererend.

Ik raad aan dit pakket ook na de kuur te blijven gebruiken.

Verder start je de dag met een glas water met lemon olie. Je drinkt verder de hele dag door water met lemon olie. Hierdoor zullen de toxische stoffen die in de vetcellen zitten worden vrijgemaakt. Veel drinken dus!

Wat er verder allemaal in de kuur zit en waarom zie je hieronder in het schema.

En Jij?

Vanaf 28 april start ik, samen met iedereen die mee wil doen weer met een 30-dagen kuur. Net als vorig jaar  Deze keer gaan we weer gebruik maken van de natuurlijke kracht en de invloed van de maan. Claire Groen, een van onze team leden van team Obi Ike, is  schoonheidsspecialiste en startend lifestylecoach. Zij  voorziet ons van tips op voeding- en ‘zorg voor je lijf’ gebied. Claire heeft haar eigen beautysalon, Aimys beautysalon In de salon gebruikt zij uitsluitend natuurlijke producten voor de huid, die het lijf niet belasten.

De Cleanse & Restore start op 28 april, de dag na volle maan. Met afnemende maan is het makkelijker om los te laten. Je lijf laat los wat het niet meer nodig heeft en tegelijkertijd kun je ook je hoofd leegmaken met de detox.

30 dagen volgen we ons gezonde eetpatroon, zonder snoep, koek, suiker en alcohol. We eten gezond en voedzaam, maar lijnen niet. Dat is niet nodig als je wilt ontgiften. Ons gezonde dagelijkse voedsel voorziet ons van de broodnodige brandstof, en vitaminen en mineralen.

Daarnaast keren we wat vaker naar binnen en zoeken de rust op. Nemen een bad met magnesiumvlokken en een ontgiftende olie, lezen een boek of luisteren naar mooie meditatieve oefeningen.

Wil jij ook meedoen en ondersteund worden door de natuurlijke kracht van etherische olie? In het onderstaand schema zie je wat je nodig hebt. Dit kan je via je eigen account of via mij bestellen.

Wil je op een eigen tijdstip een kuur volgen? Dat kan natuurlijk. Laat het me weten in reactie op deze notitie/BLOG Als je meedoet krijg je tevens 30 dagen gratis coaching van ons (team Obi Ike).

Ik beloof je dat je je na de kuur vrij en licht (in lijf en geest) zult voelen.

xx Brenda