straal, maandbericht februari 2020

De kop van het nieuwe decennium is eraf. We zijn alweer een maandje onderweg. Januari was voor velen de maand van (nieuwe) keuzes. Ik ben benieuwd hoe het daarmee staat? Vorige maand vertelde ik jullie dat ik wat denk/voelwerk te doen had in relatie tot het maken van een keuze. Ik kan het helaas nog steeds niet verklappen. Wat ik wel kan verklappen is, dat het te maken heeft met, laat ik zeggen, het zonnetje in mij.

Degenen die mij kennen, persoonlijk, als (loopbaan)coach of degenen met wie ik samenwerk voor dōTERRA weten hoe hoog ik het belang van het ‘kunnen stralen’ heb zitten. In loopbaancoaching is dat een belangrijk thema dat ik met een coachee ga onderzoeken. Waar word je blij van, waar ga je van stralen? Waarvan krijg jij die sprankel in je ogen? De meeste van ons brengen veel tijd door met werk, in welke vorm dan ook. Dan kan het maar beter leuk zijn toch? Zo leuk dat je ervan gaat stralen.

Gelukkig doe ik veel waar ik van ga stralen. Maar toch blijkt dit ook voor mij soms nog best een kunst. Vandaar ook dat ‘onderzoek’ in de loopbaancoaching, wat zich lang niet altijd alleen richt op het werkzame leven van de coachee. Om de een of andere reden is het voor velen best lastig om ‘op dat stralende pad’ te blijven. Misschien omdat we moeilijk nee kunnen zeggen (behalve tegen onszelf) of misschien omdat we onze dromen niet serieus genoeg nemen? Of misschien omdat we zijn vergeten waar we als kind blij van werden?
Ik kan me herinneren dat ik als kind zielsgelukkig kon worden als ik in het natuurzwembad in de zon lag en er een zacht briesje door de hoge bomen blies. Een zonnige dag, en een omgeving met hoge bomen en een briesje kan mij direct weer terugbrengen naar dat gevoel van toen. Het heeft veel te maken met de natuur en nog meer met het gevoel van vrijheid en autonomie. Zulke herinneringen kunnen helpen om je in je volwassen leven het zonnetje in jezelf en dat waar jij van gaat stralen te kunnen herinneren (en daar natuurlijk mee aan de slag te gaan). Voor mij is vrijheid en autonomie, zowel in mijn privéleven als in mijn werk nog steeds een belangrijke zonnestraal!

Hoe vind jij je zonnestralen, ook op je werk?

Probeer eens te bedenken waar je privé blij van wordt. Knutsel je graag? Betekent dat dat je creatief bent? Hoe creatief kan jij zijn in je werk? Dat betekent niet dat je op je werk kunstwerken hoeft te maken. Creativiteit zit ook in denkprocessen.


Zeg jij vaak ja tegen een ander? Zeg je misschien daardoor te vaak nee tegen jezelf? Kan het zijn dat je daardoor te weinig doet van wat jou blij maakt? Probeer eens wat vaker ja te zeggen tegen jezelf!

Waar droom je van? Is het werkelijk zo dat het bij dromen moet blijven of kan je een stapje zetten? Vaak hoeft het maar één stapje te zijn die je in de flow brengt waardoor je weer nieuwe energie krijgt om volgende stappen te zetten.

Herinner je waar je als kind blij van werd en maak een vertaling naar je werksituatie. Kijk naar die hoge bomen van mij.

Neem jezelf serieus. Luister naar jezelf! Realiseer je dat je een leuk mens bent als je straalt

 

Yarrow Pom

Yarrow Pom. Dè olie voor een stralende huid.Yarrow Pom, is de  ‘natuurlijke botox’ onder de oliën ♡
dōTERRA’s Yarrow Pom is een blend van de etherische oliën uit de duizendblad en koudgeperste granaatappelolie. Het is een donkerblauwe, wat dikke olie. Yarrow Pom is een echte wonderolie voor de huid en wordt ook wel ’the Fountain of Youth’ genoemd en ‘Get that Glow’. De olie verzacht de huid en helpt huidimperfecties te verminderen. Deze krachtpatser heeft verzachtende en mooi makende eigenschappen om de huid te verjongen en te kalmeren.

Yarrow Pom heeft buiten een verjongend effect op de huid nog vele andere heilzame toepassingen. De olie heeft een kalmerend effect op emoties gedurende de dag. De olie heeft ontstekingsremmende eigenschappen, bevat antioxidanten en heeft een krachtige natuurlijke samentrekkende werking die de bloedsomloop bevordert. Vanwege deze werking is het ook zo’n goede olie voor de huid.
Yarrow Pom ondersteunt bij reumatische en artritis-achtige klachten en bij de metabole functies.

Kijk voor nog meer toepassingen naar dit filmpje waar dr.Hill & Emily Wright op de global convention de Yarrow Pom introduceren:

https://youtu.be/1S5lyKUyK3s

De Yarrow Pom olie is deze maand met 10 % korting verkrijgbaar. In februari zijn er fijne aanbiedingen, bijvoorbeeld in de OnGuard lijn. De aanbiedingen kan je vinden op mijn Facebookpagina:
https://www.facebook.com/akomacoachingenaromatherapie/

 

 

Shine bright like a Diamond

Met ons hele team (Obi Ike) doen wij in de maanden februari t/m mei mee met de Diamond Club van dōTERRA. En weet je wat daar nou zou leuk aan is?
Heb je nog geen kortingsaccount maar zou je dat wel willen? Zou je willen starten met meer olie (natuur) in plaats van chemische producten  en wil je jouw oliën bestellen , via jouw eigen kortingsaccount, dan krijg je er een gratis olie bij.
In februari is dat Grapefruit 15 ml. Grapefruit staat bekend om zijn verkwikkende werking. Het helpt om geestelijke en fysieke vermoeidheid te verminderen en ondersteunt het metabolisch systeem. Grapefruit heeft een reinigende en zuiverende werking.
Grapefruit kan je gebruiken om je focus scherp te houden en mentale vermoeidheid te verminderen Gebruik het topisch om vermoeide spieren en gewrichten te verzachten. Grapefruit is een waardevolle toevoeging om je doel te bereiken bij het afvallen.
Ben jij ondernemend, zelfstandig en wil je jouw passie voor natuurlijke oplossingen delen. Wil je nog meer leren over de kracht van aromatherapie en etherische oliën? Dan ben je welkom in ons team om dit verder uit te bouwen.
Jij bent welkom. Neem vrijblijvend contact met ons op! Want stralen doe je samen!

 

Wil je meer weten over de heilzame werking van de oliën? Kom gerust naar een van onze workshops?

Our deepest fear is not that we are inadequate.
Our deepest fear is that we are powerful beyond measure.
It is our light, not our darkness
That most frightens us.
We ask ourselves
Who am I to be brilliant, gorgeous, talented, fabulous?
Actually, who are you not to be?
You are a child of God.
Your playing small
Does not serve the world.
There’s nothing enlightened about shrinking
So that other people won’t feel insecure around you.
We are all meant to shine,
As children do.
We were born to make manifest
The glory of God that is within us.
It’s not just in some of us;
It’s in everyone.
And as we let our own light shine,
We unconsciously give other people permission to do the same.
As we’re liberated from our own fear,
Our presence automatically liberates others

~ Marianne Williamson ~

Heb een mooie maand, Brenda xx