selfcare, maandbericht maart 2021

Maart, de maand van de lente. Na de maand van de liefde is de maand maart voor ons de maand van de selfcare. Of in het Nederlands zelfzorg (ik vind het net iets ‘lekkerder’ klinken in het Engels).
We maken ons op voor de lente en de zomer die daarop volgt. Er staan mooie dingen te gebeuren. Ook al kunnen we nog niet ‘helemaal los’, de deuren staan weer open. We kunnen meer naar buiten en de zon schijnt vaker, letterlijk en voor mij ook altijd figuurlijk in dit seizoen.
Ik heb wat drukke weken achter de rug. Gisterochtend heb ik eerst een paar uur besteed aan het opruimen en schoonmaken van ons huis (nee nog geen echte lenteschoonmaak). Ik wilde wat lekkere speltbroodjes halen voor het ontbijt en vertrok nogal gehaast om naar de bakker te gaan en ook voor de hond een weekend traktatie te scoren. De auto stond twee straten verderop. Toen ik in de auto zat merkte ik pas dat ik mijn joggingbroek (voor die schoonmaak ’s morgens) nog aan had, geen make-up op had en ik geef toe….zelfs mijn tanden nog niet had gepoetst.
Zo geen zelfzorg!
Ik ben terug gegaan naar huis en ben eerst even ‘voor mezelf gaan zorgen’. Nee, natuurlijk is er niks mis met in je joggingbroek, zonder make-up boodschappen doen. Maar dan omdat je ervoor kiest, niet omdat je snel, snel wilt zijn of gewoon geen tijd voor jezelf neemt, toch?
Daarna op mijn gemak naar de bakker, verse koffie met havermelk gezet en een heerlijke zaterdag brunch klaargemaakt
Zo zelfzorg!

Zelfzorg, we hebben het allemaal nodig. Zelfs met het huidige thuiswerken en een rustiger sociaal leven, lijken we het allemaal nog druk te hebben. Selfcare (en dus aan jezelf denken en voor jezelf zorgen) maakt dat je je krachtiger en beter voelt (zelfverzekerder). Ook helpt het je om gezonder te worden. Je hebt minder stress, neemt meer tijd voor gezond eten en bewegen en voor ontspanning. En je wordt er gelukkiger van. Je voelt beter wat je wilt en wat goed voor je is. Als je zelfverzekerder en gezonder bent, en je bent in staat voor jezelf de juiste keuzes te maken dan draagt dat uiteraard bij aan je levensgeluk.

Hoe zorg jij voor jezelf?

En gelukkig is dōTERRA ‘mijn vriend’ en herinnert deze vriend me er geregeld aan om goed voor mezelf te zorgen. Dat begint al met mijn glas lemon met water ’s morgens.

In maart bereiden we ons met het team voor op een ‘essential oil exploration’ die van 12 tot 19 april online plaatsvindt.  Deze verkenning van etherische oliën is bestemd voor alle mensen die meer willen leren over de olie. We gaan onderzoeken hoe  we etherische oliën kunnen gebruiken als onderdeel van een holistische benadering voor mentaal, emotioneel en fysiek welzijn.

Registeer je hier voor de essential oil exploration.

Heb je ooit met een echte dokter willen praten over etherische oliën? Dr. Brannick Riggs en Dr. Heather Pickett, praten over etherische oliën en emotionele gezondheid. Klik hier om te zien hoe zij etherische oliën aanbevelen, evenals dagelijkse gewoonten die je kan gebruiken om je emotionele gezondheid te ondersteunen.

Selfcare. Als onderdeel van de ‘Be Strong, Be You’ – campagne van dōTERRA kan je op 13 en 14 maart twee dagen lang live filmpjes en trainingen over etherische oliën volgen op het YouTube-kanaal van dōTERRA Europe. Kom naar de masterclass over huidverzorging, trainingen over het welzijn van vrouwen, emoties en nog veel meer! Abonneer je (gratis) op het YouTube-kanaal van dōTERRA Europe om deel te nemen en meldingen in te schakelen.

Exclusief voor Internationale vrouwendag kan je (alleen) vandaag (8 maart 2021) onderstaande heerlijke producten bestellen)

Een krachtig gezichtsverzorgingsduo. De gezichtsroller is gemaakt van echt kwarts en heeft zowel een grote steen met structuur als een kleine, gladde steen. Rol eenvoudig over je huid na het aanbrengen van je favoriete vochtinbrengende crème, olie of serum om de bloedstroom te verhogen, wallen te verminderen en huidverzorgingsproducten diep in de huid te laten doordringen.

Het magische eiland Madagaskar herbergt verbluffende landschappen, adembenemende natuurlijke schoonheid en ’s werelds meest unieke flora en fauna. De oevers van dit idyllische eiland worden omgeven door helder turquoise water en de lucht is geurig met de geur van exotische bloemen. Madagaskar, de belichaming van romantiek, is de inspiratie voor dōTERRA’s persoonlijke geur, Volana. Gemaakt met CPTG ™ etherische oliën met Ylang Ylang, Gardenia, Patchouli en Vetiver voor een heerlijke samensmelting van geuren. (ook allen te bestellen op 8 maart)

De aanbiedingen van maart zijn ook niet mis.

 

Wil je meer weten over de heilzame werking van de oliën?  Iedere dinsdagavond om 19.30 en iedere woensdagavond om 20.00 uur is er een online workshop. Kom gerust naar een van onze workshops.  Aanmelden kan met een mailtje, dan stuur ik je de zoomlink toe. Ben je geen workshoptype of lukt het je nooit om onze geplande data? Maak dan gerust een afspraak voor een individueel gesprek.

Het thema van de maand april is ‘etherische oliën op het werk’. Op 2 april zal ik voor Gradus/Vista Nova een webinar verzorgen over etherische oliën op het werk. Volg LinkedIn (Gradus of Vista Nova) om je aan te melden. Het webinar zal daarna terug te zien zijn op YouTube. In april zal ik in de maandbrief en op mijn Facebookpagina allerlei weetjes plaatsen over welke oliën ondersteunend zijn op het werk.

13 en 14 maart: doTERRA YouTube kanaal: masterclass over huidverzorging, trainingen over het welzijn van vrouwen, emoties en nog veel meer!

2 april: webinar etherische oliën aan het werk/op het werk

12 – 19 april: essential oil exploration

 

Heb een mooie maand!
Zorg goed voor jezelf
xx Brenda